Društvo GRS Kamnik


Objavil/a: Matjaž Šerkezi, nedelja, 31. maj 2015

Tlačani očistili Kobilno jamo na Veliki planini

Kamnik.info: Velikoplaninski tlačani so iz Kobilne jame na kup znosili »za nekaj bajt« navlake in različnega materiala, ki se je v jami nabiral že desetletja.
Včerajšnje čistilne akcije oz. »tlake« na Veliki planini, ki je potekala v organizaciji Rekreacijskega društva Rigelj, so letos prvič udeležili tudi člani GRS Kamnik, ki so skupaj z Riglaši očistili Kobilno jamo, vrtačo v katero nevestni lastniki koč odlagajo smeti že desetletja. Zahtevno in naporno delo je bilo zaupano moškim, ženski del društva Rigelj, pa je skupaj z otroki medtem poskrbel za različne smeti, ki ostajajo za nemarnimi obiskovalci širom planine.

20150529_grs_kamnik_velika_planina_ciscenje_001

Ob uspešno izvedenem čiščenju, ki je zahtevalo nemalo truda in napora, so čistilci skupaj nanosili zajeten kup smeti, ki bo prepeljan na ustrezno odlagališče v dolino, med odloženimi smetmi, pa je bilo najti tudi nekaj zanimivih odpadkov, ki datirajo še v čas druge svetovne vojne.

20150529_grs_kamnik_velika_planina_ciscenje_002

Kot je na Veliki planini v navadi, se je vse skupaj končalo z zabavnim druženjem, člani GRS Kamnik, pa so ob tej priložnosti člane društva Rigelj seznanili tudi z nekaterimi koristnimi informacijami ter napotki, ki koristijo vsakemu obiskovalcu gora in tudi Velike planine.

20150529_grs_kamnik_velika_planina_ciscenje_004 
Fotografije: Matjaž Šerkezi

Vir: www.kamnik.info

https://grs-kamnik.si/novice.php?pid=726 28. 2. 2020