Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, ponedeljek, 17. oktober 2016, ogledov: 2883

Gorski reševalci izpod Kogla rešili planinko

Slabo vreme z gosto meglo je planinko prisilo, da je na pomoč poklicala gorske reševalce, ki so jo izpod Kogla rešili s pomočjo helikopterja Slovenske vojske.
Kamniški gorski reševalci so danes popoldne, nekaj po 15. uri, prejeli obvestilo, da je nekje pod Koglom oz. na območju Gamsovega skreta obtičala planinka, ki ji je nagla vremenska sprememba z zelo gosto meglo, onemogočila varen sestop v dolino.

Planinko, ki je bila sicer dobro opremljena, so gorski reševalci izpod Kogla rešili s pomočjo dežurne posadke helikopterja Slovenske vojske, ki jih je pobral v Kamniku ter prepeljal do najvišje možne točke, do katere je bilo, spričo slabih vremenskih razmer in goste megle, še mogoče leteti.

Iz izhodiščne točke so se gorski reševalci GRS Kamnik do planinke povzpeli peš ter jo varno in nepoškodovano pospremili nekaj sto metrov nižje pod mejo megle, kjer jih je ponovno pobral helikopter ter jih vse skupaj prepeljal do Kamniške Bistrice.

Planinka, ki se je podala v gore, kjer že vladajo zimske razmere, si bo najbrž za celo življenje zapomnila, da se na muhasto vreme v gorah ne kaže preveč zanašati, vseeno pa je, s pravočasnim klicem na pomoč, k sreči se je nahajala na območju, ki je pokrit s signalom, pokazala tudi določeno mero preudarnosti, saj ni iz same trme, kot se vse prerado zgodi, rinila v še večjo nevarnost.
Rutinirano izpeljana intervencija gorskih reševalcev je bila, brez poškodb in morebitnih zapletov, končana nekaj po 17. uri.

Vir: kamnik.info  
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2021