Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Tirolska žičnica, foto: Vladimir Habjan
Zimski transport, foto: Vladimir Habjan
Pomoč iz zraka, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Nazaj v planinski raj, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, nedelja, 3. september 2017, ogledov: 1300

Celonočno iskanje pogrešanega kolesarja na Veliki planini

Policisti in gorski reševalci so na območju Velike planine domala celo noč iskali pogrešanega gorskega kolesarja, ki je potem, ko mu je v nevihti kolo padlo v prepad, s prazno baterijo telefona preživel nevihtno noč na Veliki planini.
Po podatkih Policijske uprave Ljubljana so bili policisti včeraj okrog 22.15 ure, prek Regijskega centra za obveščanje obveščini, da jih je klical občan in povedal, da je njegov prijatelj odšel čez dan odšel na Veliko planino, kjer je kolesaril.
Pri vračanju na izhodišče, kjer je imel avtomobil, ga je v večernem času ga je zajela nevihta, je zgrešil pot in se izgubil, za nameček pa mu je nekje pri Martin steni kolo padlo v prepad, sam pa se je zato peš odpravil proti spodnje postaje nihalke, po tistem pa pogrešani ni bil več dosegljiv na telefon, ker se mu je izpraznila baterija s katero si je pomagal osvetljevati tudi pot.

Kot so sporočili s PU Ljubljana, so policisti na podlagi prijave pričeli z zbiranjem obvestil in aktivnostmi, ki so v takšnih primerih predvidene, aktivirana pa je bila tudi gorska reševana služba.
Iskanje 30-letnika je, v precej težavnih razmerah, potekalo skozi noč na območju Velike planine, v zgodnjih jutranjih urah pa se je moštvo okrepilo, tako da je bilo v iskanje vključenih cca. 30 ljudi, med drugim tudi vodniki psov.
K sreči se je zgodba srečno končala, saj je bil pogrešani 30-letni gorski kolesar najden v turističnem objektu na Kopiščih pod Veliko planino, kamor se je zatekel v jutranjih urah.

Vir: kamnik.info 

 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2018