Srčen prispevek za gorske reševalce iz Kamnika.
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Irena Mušič Habjan, petek, 9. februar 2018, ogledov: 1940

GRS Kamnik na Svetovnem pokalu v telemark smučanju

»Sprosti misli -  sprosti peto« je geslo telemarkerjev. 
Prvotni način smučanja, ki se je začel tudi v Sloveniji z bloškim smučarjem je tudi letos zavzel mesto na smučišču Krvavec, ki je gostil najboljše tekmovalce v telemark smučanju iz celega sveta.
Telemark klub Kranj nas je prosil, da na tekmi izvedemo dežurstvo. Nekaj naših reševalcev je z veseljem sprejelo ponudbo, ki je bila prostovoljna in njihova dobra volja. Kljub temu so naši reševalci svoje delo opravili profesionalno in strokovno, poleg tega pa uživali v prijetni družbi in dobrem smučanju.
Prvi dan je zaradi velike količine novo zapadlega snega tekma odpadla in naši reševalci so res trpeli, ker so namesto dežurstva morali ves dan smučati novozapadli pršič. Kakšna škoda. Malo heca. Ekipa naslednjega dne je imela več sreče in je lahko doživela vse veselje dežurstva na tekmi. V četrtek na Prešernov dan je tekma uspela. Tekmovalci so se pomerili v disciplini pararelni telemark šprint. 
Slovenskim tekmovalcem je za las ušla kolajna, vendar tekma je uspela in kar je najbolj pomembno, naši reševalci niso imeli veliko dela.
Konec dober, vse dobro.

Marko Petek

Fotogalerija

Avtor/ica: Marko Petek

GRS Kamnik na Svetovnem pokalu v telemark smučanju 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2021