Srčen prispevek za gorske reševalce iz Kamnika.
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 321 - 340 od 743 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
21. 9. 2014, Evropski teden mobilnosti tudi v Kamniku
  16. septembra je Občina Kamnik skupaj z občinskim Svetom za preventivo in vzgojo v cestne prometu v sklopu evropskega tedna mobilnosti organizirala druženje okoli 900 otrok šol in vrtcev iz občine Kamnik. Poleg raznih dejavnosti - plesa, skakanja na napihljivem gradu, čaranja, predstavitve prometa, likovnih delavnic in drugega, so predstavili svojo dejavnost tudi policisti, gasilci in gorski reševalci.
21. 9. 2014, Cene Griljc: »Moja duša in srce sta v gorah«
  Življenje Ceneta Griljca je zaznamovano z gorami. Tudi kadar je doma, podobe gora preliva na slikarsko platno. Želel si je namreč postati slikar, nato ga je pot zanesla v gorsko reševanje in alpinizem, s čemer je, kot pravi, zadostil svoji duši in našel mir. In nikar se ne čudite, če ga srečate nekje med pohajkovanjem po Velikem Atlasu ali Kavkazu. Kljub temu, da šteje že dobrih osem desetletij, se brez težav odpravlja na zahtevne ture in se še nikakor ni pripravljen odpovedati svoji veliki ljubezni - goram.
16. 9. 2014, Poškodovan gobar pod Kamniškim vrhom
  URSZR: Ob 8.23 se je v gozdu pod Kamniškim vrhom v občini Kamnik poškodoval gobar. Na kraj so odšli reševalci ZD Kamnik in reševalci GRS Kamnik, ki so po težko dostopnem terenu prišli do ponesrečenca ter ga prenesli do reševalnega vozila.
16. 9. 2014, Dimnikar za srečo
  Matjaž Ravnikar: Ker je zavetišče GRS na Veliki planini vse pogosteje obiskano in da bomo varno kurili naš "šporhert", nas je obiskal dimnikar, ki je temeljito očistil dimnik in peč.
1. 9. 2014, Dan odprtih vrat - Plezalna stena Kamnik
  Planinsko društvo Kamnik: Vabljeni na dan odprtih vrat v sredo 3. 9. 2014, od 17. ure dalje, na plezalni steni nad Domom kulture Kamnik (Fužine 10, Kamnik). Za tiste, ki ta dan ne boste utegnili, bo ponoven termin v ponedeljek 8. 9. 2014, od 17. ure dalje.
31. 8. 2014, Iskanje izgubljene planinke na področju Velike planine
  Ob 12.40 nas je preko Centra za obveščanje prosila za pomoč planinka, ki se je izgubila na poti iz Kamniške Bistrice proti Veliki planini. Sporočila je, da je zašla v težko prehoden teren, od koder ne upa nadaljevati. 

29. 8. 2014, »Drugo življenje macesna« na TV Slovenija
  Drugo življenje macesna bo na sporedu prvega programa TV Slovenija v nedeljo, 7. septembra, ob 22:05.
20. 8. 2014, Nesebično delo reševalcev, ki za druge tvegajo svoja življenja
  V našem sistemu je 70.000 prostovoljnih reševalcev, ki od Uprave za zaščito in reševanje letno prejmejo okoli 7,5 milijona evrov sredstev. S tem denarjem si pokrijejo stroške intervencij, ki jih je vsako leto več. Medtem pa v Avstriji zasebna podjetja turistom za reševanje izstavljajo račune. Ti se gibljejo od 4000 evrov navzgor.
20. 8. 2014, Iskalna intervencija na Veliki planini
  Dne 11. 8. 2014 smo bili preko ReCo Ljubljana aktivirani reševalci DGRS Kamnik za pomoč Policiji pri iskanju pogrešane osebe na območju Velike Planine.
Prvi dan smo preiskali ožji teren kjer je bila pogrešana oseba nazadnje opažena.
6. 8. 2014, Help to Peter's and Ales families
  While days are passing by, the members of Alpine Club Kamnik and Mountain Rescue Team Kamnik are still having a difficult time facing the fact that our friends, Aleš Holc and Peter Mežnar, are not coming back from their last expedition to the Chinese Shaksgam valley.

The members of Kamnik's Alpine Club decided to help rasing funds for their families and for covering the expances of the search rescue. For that reason we opened a special purpose bank account, where you can help with your donation. 
6. 8. 2014, Pomoč Aleševi in Petrovi družini - SMS donacija
  Dnevi tečejo, člani Alpinističnega odseka PD Kamnik in GRS Kamnik, pa se še vedno težko soočamo z mislijo, da se naša dva člana, Aleš Holc in Peter Mežnar, ne bosta več vrnila z julijske raziskovalne odprave v kitajske gore nad dolino reke Shaksgam ...

6. 8. 2014: Vklopljena storitev za uporabnike T-2. 
4. 8. 2014, Planinec zašel s poti med Korošico in Presedljajem
  URSZR: Ob 14.55 je med Korošico in Presedljajem v Kamniških Alpah planinec zašel s poti.
Po prvih informacijah je bilo predvidevati, da je izgubljeni desno od poti proti Presedlaju (Vršiči) ...
2. 8. 2014, Čiščenje in popravilo bivaka pod Grintovcem
  Matjaž Ravnikar: Po petih letih smo malo popravili bivak pod Grintovcem. Tudi čiščenja je bilo potrebno. Naj povem da bivak stoji na višini 2102 metra. GRS Kamnik je bivak postavila pred petimi leti oziroma smo ga zamenjali saj je bil stari dotrajan. Namen bivaka je, da nudi zavetje tistim, ki to nujno potrebujejo. Vsekakor pa ni namenjen dopustovanju.

 
2. 8. 2014, Nasvet za varnejši korak v gorah
  Policija, PZS in GRZS svetujejo: Če se ta vikend odpravljate v gore, svetujemo, da turo prilagodite vremenski napovedi, ki ni najbolj spodbudna, sploh ne za popoldanski čas. Zaradi možnih ploh in neviht zato izbirajte krajše in nižje ture. Zlasti v visokogorju so možni tudi hitri vremenski preobrati, poti pa so povečini mokre in spolzke.
31. 7. 2014, Aleš in Peter - Peter in Aleš, pogrešamo vaju
  Pozdravljeni vsi, inštruktorji, alpinisti, pripravniki, tečajniki, naši člani AO PD Kamnik,
malo čudno je v takšnih trenutkih, ko smo izgubuli dva naša člana s katerima smo se še pred kratkim veselili, jokali, skupaj peli, se ga napili in predvsem živeli, izbirati besede. Človek bi se najraje zavlekel v najtemnejši del našega planeta, kjer ga nihče ne bi nikoli našel in jokal, jokal ...
18. 7. 2014, Vrhunec planinske sezone, zato previdno v gorah
  Prispevek Mira Štebeta in pogovor Igorja E. Berganta s predsednikom Planinske zveze Slovenije Bojanom Rotovnikom, o varnejšem obiskovanju gora v času vrhunca planinske sezone.
16. 7. 2014, 6 nasvetov za varen obisk gora
  Številni se bodo tudi to poletje odločili, da lepe, tople dni preživijo aktivno, v raziskovanju gora. V Sloveniji jih imamo ogromno, od čisto enostavnih, primernih za skoraj vsakega posameznika, do bolj zahtevnih, ki ustrezajo le najbolj pripravljenim. Tako za ene kot za druge velja pravilo, da je treba pri hoji v hribe biti pripravljen in previden. Na kaj vse morate misliti, preden se lotite vašega podviga, smo povprašali Matjaža Šerkezija, predsednika Komisije za informiranje in analize Gorske reševalne zveze Slovenije.
16. 7. 2014, Mountain FPV Rescue Exercise [OneDrone DemoTeam]
  Published on Jun 16, 2014 - Velika planina: Practice solving and presentation multirotors and planes for rescue purposes. Presentation of what they can do RC planes and multikopters in difficult terrain. Thank you for the invitation, GRS Kamnik.
7. 7. 2014, Pot na Kamniško sedlo
  Ker je v človeški naravi prirojeno, da raje kritiziramo kot hvalimo, bomo tokrat po zdravi pameti obšli in pohvalili markaciste Planiskega društva Kamnik za vzorno in odlično urejeno pot na Kamniško sedlo.
7. 7. 2014, Podor v steni Rzenika
  Med Grintovci: Levega bolvana na vrhu severne stene ni več ...
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2020