Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 701 - 720 od 763 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39 
11. 2. 2012, Tone Škarja - 75 uspešnih let
  TONE ŠKARJA - 75 USPEŠNIH LET Kdor se v Sloveniji, pa ne samo v Sloveniji, ampak skoraj po celem svetu, zanima za alpinizem, ne more mimo Toneta Škarja. Njegovo delo na tem področju ga je trajno zapisalo ne samo v slovensko, ampak tudi v svetovno zgodovino planinstva, alpinizma. 

30. 1. 2012, Zimska vaja DGRS Kamnik
  Člani društva gorska reševalna služba Kamnik so v soboto, 28. januarja izvedli vajo iz zimskega reševanja. Snega je bilo zelo malo, vendar vsaj toliko, da so jo lahko izvedli. Sicer pa vzrok za nesreče v zimi ni samo plaz, ampak predvsem zdrs...

29. 1. 2012, Kamničani skupaj s Kapelčani
  V Avstriji je usposabljanje za gorske reševalce drugače rešeno kot v Sloveniji. Pri nas je bil nekdaj pogoj za članstvo v GRS naziv alpinist, v Avstriji pa ne. Zato morajo v Avstriji vsi, ki se pridružijo GRS, najprej opraviti usposabljanje za hojo in plezanje v kopnem, snegu in ledenikih, šele nato pa pride na vrsto usposabljanje za samoreševanje.

22. 1. 2012, Iskanje pogrešanega planinca v dolini Kamniške Bele
  V nedeljo, 22. januarja, nekaj minut po 21. uri, smo bili kamniški gorski reševalci vpoklicani na intervencijo. Za pomoč pri iskanju pogrešane osebe nas je zaprosila Policijska postaja Kamnik. 

20. 1. 2012, Prva reševalna intervencija letos – dva dni kasneje kot lanska, z mnogo srečnejšim koncem
  Včeraj ob 17.45 smo bili preko regijskega centra za obveščanje obveščeni, da si je pod Sušavami, na lovski poti Kisovec - Sv. Primož, planinec poškodoval nogo. 

17. 1. 2012, Analiza reševalnega dela v letu 2011
  V organizaciji Komisije za informiranje in analize GRZS je bila v torek 17. januarja 2012, v Kranju opravljena analiza reševalnega dela v letu 2011. 

Janez Kosec je pripravil statistični pregled intervencij, ki smo jih opravili gorski reševalci v letu 2011.

14. 1. 2012, Kamniškima gorskima reševalcema ob življenjskem jubileju
  V prvem mesecu letošnjega leta praznujeta življenjski jubilej in štirideset oziroma devetintrideset let dela v Društvu GRS Kamnik, Lojze Jerman in Srečo Podbevšek.

Ob tej priložnosti smo jima nazdravili, zaželeli sreče in zdravja, ter čvrst in trden korak, ki naj ga ohranita, še na mnoga leta. Prijetno je bilo v družbi prijateljev reševalcev poklepetati, obujati spomine in delati načrte za vnaprej.

Obema še enkrat srečno!

Kamniški gorski reševalci

7. 1. 2012, Razpis_Tečaj varne hoje v gore v zimskih razmerah
  Društvo gorska reševalna služba Kamnik, organizira Tečaj varne hoje v gore v zimskih razmerah, ki bo potekal 3. in 4. februarja 2012 na Veliki planini. 

28. 12. 2011, Varno na gorskih poteh v letu 2012
  Vam želijo Kamniški gorski reševalci.

5. 12. 2011, Geocaching na Veliki planini skupaj z gasilci in policijo
  PP Kamnik dobi prek CoRS (113) obvestilo, da se je na Veliki Planini izgubila mlajša ženska, ki se je oglasila preko mobilnega telefona in podala nekaj informacij o svoji lokaciji. Zveza je bila prekinjena zaradi slabega signala in kasneje zaradi izpraznjene baterije v mobilniku. 

4. 12. 2011, Najvišja priznanja Planinske zveze Slovenije 2011
  Na fotografiji so od leve: Drago Jeglič, Vladimir Habjan in Stane Simšič, ki je namesto odsotnega Vladimirja Beča prevzel spominsko plaketo.  

1. 12. 2011, Podelitev plaket Državnega sveta najzaslužnejšim prostovoljcem
  Državni svet Republike Slovenije (DS RS) je v sodelovanju z Zvezo društvenih organizacij Slovenije (ZDOS), kot priznanje podpore civilni družbi, ob dnevu prostovoljcev 5. decembru slavnostno podelil plakete DS RS najzaslužnejšim prostovoljcem. 

30. 11. 2011, Novinarska konferenca Gorske reševalne zveze Slovenije
  V sredo, 30. novembra 2011, je bila v prostorih GRZS v Kranju redna novinarska konferenca ob skorajšnjem zaključku reševalnega dela v letošnjem letu in ob začetku zimske sezone v gorah. 

24. 11. 2011, Opazovanje snežnih razmer
  Naj samo spomnimo, da smo se na pobudo ARSO 15.10.2010 sestali na sestanku skupaj predstavniki PZS in GRZS z namenom, da vzpostavimo širši nabor opazovanj snežnih in lavinskih razmer, kar bi bila podlaga za področno bolj natačno napovedovanje snežnih razmer, ki ga pripravljajo meteorologi na ARSO. 

19. 11. 2011, Strokovni posvet o varnosti v gorah
  V izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu je v soboto, 19. novembra 2011, potekal 7. strokovni posvet na temo Gore in varnost, ki so ga organizirali Odbor Gore in varnost, Planinska zveza Slovenije in Gorska reševalna zveza Slovenije. 
Zbrane sta pozdravila predsednik GRZS Igor Potočnik in moderator Borut Peršolja v imenu predsednika PZS Bojana Rotovnika. 

11. 11. 2011, Srečanje veteranov GRZS
  Letošnje tradicionalno srečanje veteranov GRZS je potekalo v bovškem hotelu Mangart. Organizatorju - Društvu GRS Bovec gre zahvala, da je dogodek potekal v prijetnem in sproščenem vzdušju. 

8. 11. 2011, Zaključek poletne sezone v Paklenici
  Za podaljšani krompirjev vikend smo imeli člani GRS ter AO Kamnik skupni tabor v Paklenici. Zaradi lepe vremenske napovedi in toplega vremena, je bila gneča v kanjonu zelo podobna prvomajski in mogoče je bilo dobiti vtis, da se je za ta vikend preselila v Stari grad cela plezalna Slovenija. 

6. 10. 2011, Bivak GRS Kamnik v pričakovanju zime
  V poletno toplem 6. oktobru smo kamniški reševalci, ob dragoceni pomoči starega drotarskega mačka Uršič Janeza-Sobotka, še dodatno pritrdili bivak s štirimi vogalnimi jeklenicami. Vpisna knjiga nam potrjuje, da je bivak, delo alpinista in arhitekta Mihe Kajzelja, ki je prejelo številne strokovne nagrade, všeč tudi obiskovalcem. 

4. 10. 2011, Čezmejna vaja – dobro sodelovanje
  Sodelovanje med posameznimi dejavnostmi v avstrijski Koroški in Sloveniji je že precej let odlično. Zato je prišlo tudi s Koroške vabilo na udeležbo na veliki vaji »varnostni dan« oz. prikaz delovanja enot civilne zaščite v velikovškem okraju.

26. 9. 2011, Prikaz gorske reševalne dejavnosti na »Dnevu brez avtomobila«
  V Kamniku se je 22. 9. 2011 dopoldne v središču mesta v okviru »Dneva brez avtomobila« odvijali prikaz dejavnosti reševalnih služb. 

 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2021