Društvo GRS Kamnik


Objavil/a: Matjaž Šerkezi, sobota, 7. maj 2016

Na Menini planini našli posmrtne ostanke pogrešanega Jerneja Drolca

Jerneja Drolca, ki se bil pogrešan že od začetka letošnjega leta, so v današnji iskalni akciji našli žal mrtvega na območju med Menino in Bibo planino.
Že v jutranjih urah smo poročali, da je danes na območju Menine planine znova potekala iskalna akcija pogrešanega Jerneja oz. Nejca Drolca, ki je bil pogrešan že od 2. januarja letos. Reševalci so bili pri iskanju tokrat uspešnejši, saj so, malo pred deseto uro dopoldne, uspeli najti posmrtne ostanke pogrešanega na pobočju ene izmed vrtač med Menino in Bibo planino.

O tem, da gre za truplo pogrešanega Jerneja Drolca, ki je svojo življensko pot sklenil na svoji najljubši planini, ni nobenega dvoma, saj so, razen drugih dokazov, ob dobro ohranjenih posmrtnih ostankih, za katere domnevajo, da so bili večino časa pokriti s snegom, našli tudi harmoniko, s katero je nesrečni Nejc, ki je bil znan in priljubljen veseljak, nemalokrat razveseljeval svoje prijatelje.

Kot nam je v telefonskem pogovoru povedal vodja iskalne akcije in predsednik društva GRS Kamnik Franc Miš, so v današnji, dobro organizirani iskalni akciji, v kateri so poleg gorskih reševalcev sodelovali tudi policisti, gasilci in lovci, posmrtne ostanke pokojnika tokrat našli razmeroma hitro na območju, kjer so predvidevali, da obstaja največja možnost, da je pokojnik v slabih vremenskih razmerah zašel s poti.

Akcija prenosa pokojnikovega trupla v dolino je v teku, natančen vzrok smrti pa bo ugotovljen z obdukcijo.

Vir: Kamnik.info
https://grs-kamnik.si/novice.php?pid=801 2. 10. 2023