Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Matej Ogorevc, nedelja, 24. september 2023, ogledov: 632

Društvo GRS Kamnik z novim terenskim vozilom

Dober mesec in pol po katastrofi, katere si nismo predstavljali niti v najhujši mori, smo kamniški gorski reševalci prevzeli novo lastno terensko intervencijsko vozilo. Nakup so omogočili številni dobrodušni donatorji.


Kamničani se z lastnim ''delovnim strojem'' na reševanja odpravljamo že od začetka devetdesetih. Prej so reševalce obveščali in do izhodišč vozili predvsem kamniški policisti, ker je bilo zamudno in nerodno. Legendarnega Pucha že dolgo ni več v našem voznem parku, katerega je vse do letošnjega nesrečnega avgusta sestavljala trojica zvestih in nepogrešljivih ''delovnih konj''. V le nekaj urah smo takrat izgubili skoraj vse - prostore, dobršen del reševalne opreme in vsa tri vozila.

grs_kamnik_novo_vozilo_sept_2023_foto_matej_ogorevc__6_

Ob nesebični pomoči vse od takrat delujemo v prostorih Gasilske zveze Kamnik, tehnično opremo smo nekaj dokupili, nekaj pa dobili iz centralnega skladišča Gorske reševalne zveze Slovenije. Tudi na reševalne akcije se vse od poplav odpravljamo z izposojenimi vozili Gorske reševalne zveze Slovenije (kombi), DGRS Kranj (terensko vozilo) in Dacia Slovenija (terensko vozilo).

grs_kamnik_novo_vozilo_sept_2023_foto_matej_ogorevc__8_

Današnji dan, soboto, 23. septembra 2023, smo še posebej nestrpno pričakovali. Kajti prevzeli smo novo namensko intervencijsko terensko vozilo Toyota Landcruiser. Gre za izvrstno in prvovrstno opremljeno vozilo, do katerega pa ne bi mogli priti tako hitro brez vaše neskončne podpore. (Lokalnim) podjetjem, še posebej moramo izpostaviti lastnika blagovne znamke Lelosi, in številnim posameznikom gre zahvala za bogato podpor, brez katere ne bi mogli priti do vozila v tako kratkem času.

grs_kamnik_novo_vozilo_sept_2023_foto_matej_ogorevc__9_

Čeprav smo ga zelo veseli in se je z njim veselje peljati, pa vseeno upamo, da bo čim več časa preživel v garaži. Če bo tako, pomeni, da ste varno prispeli do svojih najdražjih - in tega si najbolj želimo!

Zapisal Matej Ogorevc

Fotogalerija

Avtor/ica: Matej Ogorevc

Društvo GRS Kamnik z novim terenskim vozilom 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2024