Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Franc Miš, ponedeljek, 27. februar 2012, ogledov: 2030

Pod Skokom v dolini Kamniške Bele najden pogrešan in hudo poškodovan planinec

Včeraj ob 21.03. uri smo prejeli obvestilo o pogrešanem planincu, ki se ni pravočasno vrnil v dolino.

28. 02. 2012 
Včeraj ob 21.03. uri smo prejeli obvestilo o pogrešanem planincu, ki se ni pravočasno vrnil v dolino. Gorski reševalci Društva GRS Kamnik, policisti PP Kamnik, delavca družbe Velika planina d.o.o. in posadka helikopterja Letalske policijske enote so iskali planinca, ki naj bi se s psičko, odpravil iz doline Kamniške Bele proti Konju. Posadka helikopterja je v nočnem letu preletela in s pomočjo reflektorja pregledala grape pod ostenjem Konja ter obeh straneh Presedljaja. Okoli pol ene ure zjutraj se je vrnila v bazo na Brnik. Gorski reševalci smo med tem pregledali 6 možnih pristopov in 27 letnega planinca ob 1.35 našli hudo poškodovanega na poti iz Kamniške Bele proti Šraj pesku, tik pod Skokom na nadmorski višini 995 metrov. Planincu, poškodovanemu po glavi in z zlomljeno nogo, smo nudili prvo pomoč in ga prenesli do ceste v dolini Kamniške Bele, kjer smo ga predali ekipi Nujne medicinske pomoči ZD Kamnik, ki ga je prepeljala v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana. 
Med nadvse nevarno, zahtevno in naporno nočno reševalno intervencijo si je poškodoval koleno tudi eden izmed kamniških gorskih reševalcev. Tudi njega smo oskrbeli reševalci in ga z nosili prenesli v dolino, kjer ga je prevzela in v UKC prepeljala ekipa NMP. 

DODANA ZAHVALA:

Pozdravljeni g. Miš in ostali člani GRS-Kamnik V imenu Martinovih najbližjih, predvsem pa v njegovem imenu se vam iskreno zahvaljujemo za izjemno požrtvovalno ponedeljkovo nočno akcijo, ki se je na veliko veselje vseh nas uspešno končala. Martinovo stanje je zaenkrat stabilno, jutri bo operiran še na obraznih kosteh. Upamo, da bodo tudi nogo rešili. Žal nam je, da se je poškodoval tudi vaš kolega in upamo, da uspešno okreva. Se še oglasimo, do tedaj pa lep pozdrav

Jože in Mirjam Režek     

Prenos ponesrečenca ob 05:15 še visoko nad dolino Bele.

Ponesrečenec v gorskih nosilih ves čas transporta priklopljen na kisik.

 

fotografiji: Vladimir Habjan 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2022