Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, sobota, 12. december 2015, ogledov: 2685

Huda delovna nesreča pri spravilu lesa v Kamniški Bistrici

V popoldanskih urah je v Kamniški Bistrici prišlo do hude delovne nesreče pri spravilu lesa, saj je drevo tako hudo poškodovalo gozdnega delavca, da so ga morali reševalci celo oživljati.
Danes, okrog poltretje ure popoldan, so bili reševalci obveščeni, da se je v Kamniški Bistrica pripetila delovna nezgoda v kateri je bil poškodovan gozdni delavec, ki ga je v dolini Kamniške Bele ukleščil traktor. Pozivu na pomoč so se nemudoma odzvali reševalci kamniške Nujne medicinske pomoči ter GRS Kamnik, ki so ponesrečenemu gozdnemu delavcu še pravočasno nudili prvo pomoč in ga urgentno prepeljali v UKC Ljubljana.

Poškodbe, ki jih je utrpel gozdni delavec so bile namreč zelo hude, saj ga je traktor ukleščil, mu poškodovalo noge, zaradi odprtega zloma, kri naj bi dobesedno kar špricala, pa je gozdni delavec izgubil tudi precej krvi. Izpod prevrnjenega traktorja so poškodovanega, še pred prihodom reševalcev, uspeli rešiti že njegovi kolegi, o resnosti poškodb pa priča podatek, da so morali reševalci poškodovanega ob celo oživljati.

K sreči so bili reševalci z zdravnico pravočasno na prizorišču, tako da je bila reanimacija uspešna, poškodovanec pa je bil nemudoma odpeljan v Ljubljano na nadaljnje zdravljenje.

Držimo pesti, da bo čim prej in popolnoma okreval.

Foto: Matjaž Šerkezi, GRS Kamnik
Vir: www.kamnik.info 

 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2022