Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Irena Mušič Habjan, sobota, 14. oktober 2017, ogledov: 5464

Iskalna intervencija na Brani

V četrtek, 12. oktobra 2017, okoli desete ure zvečer smo člani Društva GRS Kamnik prejeli klic za intervencijo iskanja pogrešane osebe. Po podatkih, ki smo jih prejeli, naj bi alpinist nameraval pristopiti na Brano čez Kaptanski greben in sestopiti na Kamniško sedlo, vendar se do poznega večera še ni vrnil domov.

V nočni iskalni intervenciji smo se reševalci razdelili na dve skupini. Ekipa petih reševalcev in reševalke je odšla proti Kamniškemu sedlu in naprej na Brano ter po grebenu do Kaptanske glave oz. izstopa Bosove grape, dva reševalca pa sta plezala Bosovo grapo. Skupaj so se sredi noči vrnili na Kamniško sedlo. Kljub trudu nočno iskanje ni bilo uspešno.

Naslednje jutro, 13. oktobra 2017, sta se v iskanje vključili tudi posadki helikopterjev Slovenske vojske in Policije. Dva gorska reševalca sta se še enkrat povzpela na Brano ter sestopila po Bosovi grapi, ostali reševalci so pregledali melišče pod vzhodnim pobočjem Brane, reševalca v helikopterjih pa sta v štirih preletih skupaj s posadkama pregledovala grape na tem območju. Pogrešanega alpinista smo našli v bližini grebena Šija in ga v dolini predali pogrebni službi.

Dopoldne istega dne je helikopter, ki je sodeloval pri prvi intervenciji, po prejetju klica na pomoč na številko 112 pohitel proti Repovemu kotu. Malo pod Srebrnim sedlom je obstal oslabel mlajši planinec, ki ga je prepeljal v dolino.

V iskalni intervenciji sta poleg petnajstih kamniških gorskih reševalcev sodelovali posadki helikopterjev Policije in Slovenske vojske z dežurno ekipo za posredovanje v gorah.

Društvo GRS Kamnik se za pomoč in sodelovanje vsem iskreno zahvaljuje.

Besedilo: Irena Mušič Habjan
Fotografije: Jernej Lanišek, Marjana Hostnik, Simon Kurinčič 

Fotogalerija

Avtor/ica: Jernej Lanišek, Marjana Hostnik, Simon Kurinčič

Iskalna intervencija na Brani

  
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2023