Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 141 - 160 od 793 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
8. 10. 2017, Intervencija v J steni Planjave
  Kamniški gorski reševalci tudi današnjo nedeljo niso počivali, saj so morali v popoldanskih urah priskočiti na pomoč plezalcu, ki ga je pod Planjavo zasulo kamenje, zaradi česar je padel 20 metrov globoko.
8. 10. 2017, Nočna intervencija nad Kamniško Belo
  V petek, 7. oktobra 2017, okoli pol osmih zvečer smo člani Društva GRS Kamnik prejeli klic za intervencijo reševanja petih izgubljenih planincev. Po celodnevni turi, ki so jo opravili nad dolino Kamniške Bele jih je na neoznačeni poti čez Najnar štant ujela noč in zaradi slabše uhojene lovske poti niso uspeli najti nadaljevanja.
5. 10. 2017, V visokogorju čaj in malica le še iz nahrbtnika - planinske koče zaprte
  Jesen je čas, ko se k počitku ne odpravlja le narava. Je tudi čas umirjanja v gorah - z upadanjem obiska in s krajšimi dnevi se zapirajo tudi koče. Visokogorske do poletja, vrata ostalih planinskih koča pa bodo zaklenjena med delovniki.
3. 10. 2017, Žarko Trušnovec, psiholog, tolminski gorski reševalec, je ime tedna na Valu 202
  Psiholog in tolminski gorski reševalec Žarko Trušnovec je za izkušnje, energijo in izjemno strokovnost prejel prestižno mednarodno nagrado za solidarnost v gorah Targa d'argento.
 
26. 9. 2017, Pomagali poškodovanemu jadralnemu padalcu
  Kamniški gorski reševalci so ponoči priskočili na pomoč poškodovanemu jadralnemu padalcu, ki je zasilno pristal na Konjskem grebenu pod Veliko planino.
16. 9. 2017, Vladimir Habjan - Čez rob: Gore prebujajo celo paleto čustev
  Na svetlem je ponatis knjige Čez rob, kar priča o tem, da so bralci vzeli za svojo zbirko kratkih zgodb Vladimirja Habjana, ki jih s slikovito in doživeto pisano besedo vabi v naravo, gore, v svet, kjer spoznavamo svoje meje, hkrati pa jim odstira zgode in nezgode človeka v gorah, včasih bridke, pogosto humorne, predvsem pa takšne, ki prebujajo mavrico občutenj. Imenitna priložnost za pogovor z avtorjem - na branje!
 
10. 9. 2017, Koželjeva pot je znova ODPRTA
  Spoštovane planinke in planinci,
Planinsko društvo Kamnik obvešča, da je zaradi Koželjeva pot znova odprta.

O ostalih zaprtih planinskih poteh si lahko pogledate na spletni strani PZS.

Srečno na planinskih poteh vam želi PD Kamnik.

3. 9. 2017, Celonočno iskanje pogrešanega kolesarja na Veliki planini
  Policisti in gorski reševalci so na območju Velike planine domala celo noč iskali pogrešanega gorskega kolesarja, ki je potem, ko mu je v nevihti kolo padlo v prepad, s prazno baterijo telefona preživel nevihtno noč na Veliki planini.
28. 8. 2017, Opozorilo: pazljivo in po navodilih po Kamniški Beli
  Planinsko društvo Domžale, skrbnik markirane poti čez dolino Kamniške Bele opozarja na previdnost in dosledno upoštevanje navodil gozdnih delavcev. V dolini potekajo večja gozdna dela (sečnja, spravilo in odvoz lesa), zato dodatna previdnost ne bo odveč.
27. 8. 2017, Planinci in gorski reševalci združili moči v Kamniški Bistrici
  V dolini Kamniške Bistrice so se številni planinci pridružili osmi sezoni akcije Očistimo naše gore.

Zadnja počitniška nedelja je v dolino Kamniške Bistrice privabila številne ljubitelje pohodništva in planinarjenja. Ti so dokaz, da je glavno vodilo že osme sezone vseslovenske družbeno odgovorne akcije Očistimo naše gore še kako na mestu: ko gremo v gore, to počnimo varno in odgovorno. V dolini Kamniške Bistrice je tako okoli 300 udeležencev pomagalo pri čiščenju poti v okolici idilične alpske doline. Na čistilni akciji so se ljubiteljem narave pridružili tudi člani Gorske reševalne zveze Slovenije, Društva GRS Kamnik, ki so udeležence opremili z vedno koristnimi napotki o varnosti v gorskem svetu. Sodeloval je tudi Orientacijski klub Komenda, ki je skupaj s člani GRS Kamnik pripravil pravo orientacijsko tekmovanje.
 

23. 8. 2017, Očistimo naše gore v Kamniški Bistrici
  Pridružite se nam v nedeljo, 27. avgusta, ob 9. uri pri Domu v Kamniški Bistrici, ko se bo tradicionalna vseslovenska akcija Očistimo naše gore mudila v deželi pravljic in pripovedk.

V sodelovanju z Gorsko reševalno zvezo Slovenije bomo predstavili program SarOS za hitrejše reševanje ponesrečencev v gorah, kolegi reševalci pa bodo za otroke organizirali orientacijsko tekmovanje.
23. 8. 2017, Ob reševanju v gorah šteje vsaka minuta
  Gorski reševalci svetujejo, kako ravnati, ko morate poklicati na pomoč. Gorsko okolje je posebno okolje in vsaka nesreča je veliko tveganje tako za poškodovanca kot tudi za vse vpletene reševalce. Ekipa Gorske reševalne zveze Slovenije je v letu 2017 posredovala po 342 klicih na pomoč planincev, največ na območju reševalne službe Bohinj. V posnetku si oglejte, kako poteka reševanje s helikopterjem in kaj lahko naredite sami, da bo intervencij čim manj.
16. 8. 2017, Sreča v nesreči: Tri dni preživel v gozdu z zlomljeno nogo
  Gorski reševalci so, s težko dostopnega terena ob gozdni poti med Potokom in Vranjo pečjo, do reševalnega vozila prenesli moškega, ki je v gozdu preživel dve noči z zlomljeno nogo.
16. 8. 2017, Moški padel z mostu v Kamniški Bistrici
  Med umikanjem gostemu prometu na mostu pri izviru Kamniške Bistrice je, s sredine oz. najvišje točke mostu, v strugo padel mlajši moški.
26. 7. 2017, Kamniški gorski reševalci so noč znova preživeli v gorah
  Ponoči so kamniški gorski reševalci na območju Lučkega dedca priskočili na pomoč izgubljenima nemškima planincema, ki si bosta minulo noč v naših gorah zagotovo zapomnila za vse življenje.
24. 7. 2017, Nočna iskalna akcija na Kisovcu
  Policisti, gorski reševalci in več kot trideset gasilcev treh prostovoljnih gasilskih društev so ponoči na planini Kisovec iskali pogrešano osebo.
18. 7. 2017, Vse ali nič - nova prvenstvena smer Česna, Novaka in Prezlja v Himalaji
  Aleš Česen (Alpski gorniški klub), Urban Novak in Marko Prezelj (oba AO PD Kamnik) so se junija v indijski Himalaji povzpeli na Arjuno (6250 m), kar je bil drugi vzpon na glavni vrh tega šesttisočaka in prvi v alpskem slogu. Novo 1400-metrsko izjemno zahtevno smer v zahodni steni Arjune so poimenovali Vse ali nič in jo ocenili z ED+, kar je povišana najvišja stopnja francoske šeststopenjske lestvice. Člani alpinistične odprave Kijaj Nullah 2017, ki jo je podprla tudi Planinska zveza Slovenije, so za aklimatizacijo po zahtevni novi smeri splezali še na vrh P6013 (6038 m).
10. 7. 2017, Gorski reševalci so pod Veliko planino rešili izgubljeno planinko
  Kamnik.info: Včeraj, kmalu po koncu tekov na Veliko planino, so kamniški gorski reševalci priskočili na pomoč izgubljeni planinki, ki se je izgubila in zašla na poti čez Rigelj ter obtičala na izjemno strmem in spolzkem južnem pobočju, nekaj sto metrov pod samim vrhom Velike planine.
3. 7. 2017, Gorski reševalci so ponoči iskali izgubljena hrvaška plezalca
  Včeraj zvečer so bili kamniški gorski reševalci obveščeni, da pod Čmaževskim turnom njihovo pomoč potrebujeta dva športna plezalca iz Hrvaške, ki sta se na zahtevnem in težko prehodnem terenu izgubila ob sestopu.
21. 6. 2017, S skupnimi močmi za varnejše poletje v gorah
  Z Dnem slovenskih planinskih doživetij, ki 17. junija s celodnevnim planinskim dogajanjem vabi na Dom pod Storžičem odrasle, mlade in najmlajše planince ter turne kolesarje, se uradno začenja poletna planinska sezona, ki traja do sredine septembra in v gore privabi največ planincev. Za varnejši obisk gora so moči združile Planinska zveza Slovenije (PZS), Gorska reševalna zveza Slovenije (GRZS), Policija in Slovenska vojska, ki so na današnji novinarski konferenci v Ljubljani predstavile trenutne razmere v gorah in napotke za obisk gora, informacije o odprtosti planinskih koč in helikopterskem reševanju v gorah, strip o gorski medicini in inovativen projekt v iskalno-reševalnih intervencijah.
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2023