Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 161 - 180 od 802 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
23. 8. 2017, Ob reševanju v gorah šteje vsaka minuta
  Gorski reševalci svetujejo, kako ravnati, ko morate poklicati na pomoč. Gorsko okolje je posebno okolje in vsaka nesreča je veliko tveganje tako za poškodovanca kot tudi za vse vpletene reševalce. Ekipa Gorske reševalne zveze Slovenije je v letu 2017 posredovala po 342 klicih na pomoč planincev, največ na območju reševalne službe Bohinj. V posnetku si oglejte, kako poteka reševanje s helikopterjem in kaj lahko naredite sami, da bo intervencij čim manj.
16. 8. 2017, Sreča v nesreči: Tri dni preživel v gozdu z zlomljeno nogo
  Gorski reševalci so, s težko dostopnega terena ob gozdni poti med Potokom in Vranjo pečjo, do reševalnega vozila prenesli moškega, ki je v gozdu preživel dve noči z zlomljeno nogo.
16. 8. 2017, Moški padel z mostu v Kamniški Bistrici
  Med umikanjem gostemu prometu na mostu pri izviru Kamniške Bistrice je, s sredine oz. najvišje točke mostu, v strugo padel mlajši moški.
26. 7. 2017, Kamniški gorski reševalci so noč znova preživeli v gorah
  Ponoči so kamniški gorski reševalci na območju Lučkega dedca priskočili na pomoč izgubljenima nemškima planincema, ki si bosta minulo noč v naših gorah zagotovo zapomnila za vse življenje.
24. 7. 2017, Nočna iskalna akcija na Kisovcu
  Policisti, gorski reševalci in več kot trideset gasilcev treh prostovoljnih gasilskih društev so ponoči na planini Kisovec iskali pogrešano osebo.
18. 7. 2017, Vse ali nič - nova prvenstvena smer Česna, Novaka in Prezlja v Himalaji
  Aleš Česen (Alpski gorniški klub), Urban Novak in Marko Prezelj (oba AO PD Kamnik) so se junija v indijski Himalaji povzpeli na Arjuno (6250 m), kar je bil drugi vzpon na glavni vrh tega šesttisočaka in prvi v alpskem slogu. Novo 1400-metrsko izjemno zahtevno smer v zahodni steni Arjune so poimenovali Vse ali nič in jo ocenili z ED+, kar je povišana najvišja stopnja francoske šeststopenjske lestvice. Člani alpinistične odprave Kijaj Nullah 2017, ki jo je podprla tudi Planinska zveza Slovenije, so za aklimatizacijo po zahtevni novi smeri splezali še na vrh P6013 (6038 m).
10. 7. 2017, Gorski reševalci so pod Veliko planino rešili izgubljeno planinko
  Kamnik.info: Včeraj, kmalu po koncu tekov na Veliko planino, so kamniški gorski reševalci priskočili na pomoč izgubljeni planinki, ki se je izgubila in zašla na poti čez Rigelj ter obtičala na izjemno strmem in spolzkem južnem pobočju, nekaj sto metrov pod samim vrhom Velike planine.
3. 7. 2017, Gorski reševalci so ponoči iskali izgubljena hrvaška plezalca
  Včeraj zvečer so bili kamniški gorski reševalci obveščeni, da pod Čmaževskim turnom njihovo pomoč potrebujeta dva športna plezalca iz Hrvaške, ki sta se na zahtevnem in težko prehodnem terenu izgubila ob sestopu.
21. 6. 2017, S skupnimi močmi za varnejše poletje v gorah
  Z Dnem slovenskih planinskih doživetij, ki 17. junija s celodnevnim planinskim dogajanjem vabi na Dom pod Storžičem odrasle, mlade in najmlajše planince ter turne kolesarje, se uradno začenja poletna planinska sezona, ki traja do sredine septembra in v gore privabi največ planincev. Za varnejši obisk gora so moči združile Planinska zveza Slovenije (PZS), Gorska reševalna zveza Slovenije (GRZS), Policija in Slovenska vojska, ki so na današnji novinarski konferenci v Ljubljani predstavile trenutne razmere v gorah in napotke za obisk gora, informacije o odprtosti planinskih koč in helikopterskem reševanju v gorah, strip o gorski medicini in inovativen projekt v iskalno-reševalnih intervencijah.
21. 6. 2017, Česen, Novak in Prezelj uspešni v zahodni steni Arjune
  Člani alpinistične odprave Kijaj Nullah 2017 Urban Novak, Marko Prezelj in Aleš Česen so iz baznega tabora sporočili, da jim je uspel glavni cilj: vzpon na Arjuno (6250 m). Za aklimatizacijo so se povzpeli na Bobang (6038 m).
20. 6. 2017, Veter v laseh uspel
  Smo se razmigali, naskakali, natekli, naplezali, nalovili žoge ...

Na prireditvi smo se predstavili tudi gorski reševalci iz Kamnika.
20. 6. 2017, Akcija Očistimo gore 2. 7. v Kamniški Bistrici
  Prelepa dolina Kamniške Bistrice je zaklad – taka kot je. Zato se nam pridružite na našem dogodku v nedeljo, 2. julija pri Domu v Kamniški Bistrici. Nekaj časa bomo namenili čiščenju, nekaj temu, da se kaj novega naučimo, nekaj zabavi in rekreaciji ...
13. 6. 2017, Dvajset let od tragične nesreče gorskih reševalcev
  Na Okrešlju je v soboto 10. junija 2017, ob 11. uri potekala spominska slovestnost, s katero smo se spomnili 20-letnice najhujše nesreče v zgodovini gorskega reševanja. Oblačno vreme z nekaj dežnimi kapljicami ni preprečilo množici sorodnikov, prijateljev, gorskih reševalcev in planincev obiska počastitve spomina na Janija Kokalja, Mitja Brajnika, Luka Karničarja, Rada Markiča in Borisa Mlekuža.
30. 5. 2017, Sledimo gorskim reševalcem
  Od brezkrbnega pohajkovanja po najvišjih slovenskih vrhovih do posredovanja Gorske reševalne zveze Slovenije nas lahko loči le trenutek neprevidnosti. V primeru hujših gorskih nesreč šteje vsaka sekunda, zato delo celotne gorske reševalne ekipe poteka po dobro utečenih postopkih. Ste se kdaj spraševali, kako?
 
29. 5. 2017, V pričakovanju evropskega prvenstva na Veliko planino
  Klub gorskih tekačev Papež vas s sodelovanjem OŠ Stranje vabi na prireditev, ki bo v četrtek, 1. junija 2017, ob 18. uri v telovadnici OŠ Stranje.
28. 5. 2017, Koliko vas lahko stane helikoptersko reševanje v gorah?
  Gorska reševalna zveza o helikopterskem reševanju v gorah pri nas in v tujini.
24. 5. 2017, Pot s Kamniškega sedla na Tursko goro ZAPRTA
  Planinsko društvo Kamnik obvešča o zaprtju planinske poti Kamniško sedlo - Turska gora zaradi podora.
24. 5. 2017, V naravi ni popustkov
  Modre novice: »Človeško življenje je neprecenljivo. Mar res?! Tisto osamljeno krhko bitje v črni noči. Tisto krhko telo, prestrašeno in nebogljeno ... Pomeni mu vsaka minuta, topla beseda, močna roka. Verjamem, da smo v Kamniku sposobni to preseči in moderni kapitalizem zamenjati za človeško življenje in ohraniti pomen - Človeško Življenje je neprecenljivo!« je zapis gorskega reševalca Matjaža Šerkezija na spletni strani društva GRS Kamnik. Matjaž ni samo človek besed, ampak predvsem tudi človek dejanj.
23. 5. 2017, Pri motivaciji je najpomebnejše, da imaš jasne cilje
  V Društvu GRS Kamnik združujemo člane različnih profilov, ki so predani svojemu delu in svoje izkušnje in znanje prenašajo tudi v gorsko reševanje in na ostale člane. Eden takšnih je sigurno inštruktor GRS Kamnik Matej Bizjak. 

Revija SV, 5/2017, Intervju, str.: 13 in 14: Pogovor z najboljšim podčastnikom Slovenske vojske leta 2016 višjim vodnikom Matejem Bizjakom.
14. 5. 2017, Janez Volkar - Jane (1952-2017)
  Sporočamo žalostno vest, da nas je 13. maja zapustil naš dolgoletni član GRS Kamnik Janez Volkar, rojen leta 1952 v Kamniku, stanujoč v Mengšu, po poklicu organizator dela. Od leta 1970 je bil član AO Kamnik, od 1973 pa član GRS Kamnik.

Žalna seja v spomin Janezu Volkarju bo v sredo, 17. 5. 2017, ob 19. uri v prostorih Društva GRS Kamnik (Perovo 20 - veterina Kamnik).
Pogreb bo v četrtek, 18. 5. 2017, ob 16. uri na pokopališču v Mengšu.
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2024