Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 161 - 180 od 786 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
24. 5. 2017, Pot s Kamniškega sedla na Tursko goro ZAPRTA
  Planinsko društvo Kamnik obvešča o zaprtju planinske poti Kamniško sedlo - Turska gora zaradi podora.
24. 5. 2017, V naravi ni popustkov
  Modre novice: »Človeško življenje je neprecenljivo. Mar res?! Tisto osamljeno krhko bitje v črni noči. Tisto krhko telo, prestrašeno in nebogljeno ... Pomeni mu vsaka minuta, topla beseda, močna roka. Verjamem, da smo v Kamniku sposobni to preseči in moderni kapitalizem zamenjati za človeško življenje in ohraniti pomen - Človeško Življenje je neprecenljivo!« je zapis gorskega reševalca Matjaža Šerkezija na spletni strani društva GRS Kamnik. Matjaž ni samo človek besed, ampak predvsem tudi človek dejanj.
23. 5. 2017, Pri motivaciji je najpomebnejše, da imaš jasne cilje
  V Društvu GRS Kamnik združujemo člane različnih profilov, ki so predani svojemu delu in svoje izkušnje in znanje prenašajo tudi v gorsko reševanje in na ostale člane. Eden takšnih je sigurno inštruktor GRS Kamnik Matej Bizjak. 

Revija SV, 5/2017, Intervju, str.: 13 in 14: Pogovor z najboljšim podčastnikom Slovenske vojske leta 2016 višjim vodnikom Matejem Bizjakom.
14. 5. 2017, Janez Volkar - Jane (1952-2017)
  Sporočamo žalostno vest, da nas je 13. maja zapustil naš dolgoletni član GRS Kamnik Janez Volkar, rojen leta 1952 v Kamniku, stanujoč v Mengšu, po poklicu organizator dela. Od leta 1970 je bil član AO Kamnik, od 1973 pa član GRS Kamnik.

Žalna seja v spomin Janezu Volkarju bo v sredo, 17. 5. 2017, ob 19. uri v prostorih Društva GRS Kamnik (Perovo 20 - veterina Kamnik).
Pogreb bo v četrtek, 18. 5. 2017, ob 16. uri na pokopališču v Mengšu.
4. 5. 2017, Kako varneje v gore poleti – nasveti za varnejše obiskovanje gorskega sveta
  Obiskovalcem gora, ki niso vešči gibanja v gorskem svetu in nimajo dovolj lastnih izkušenj, priporočamo, da se vključijo v planinska društva (PD) in se z njimi pod vodstvom vodnika PZS v organiziranih skupinah odpravijo v gore. Radi se tudi posvetujte z vodniki PZS, jih povprašajte za nasvet, povejte jim svoje izkušnje pri hoji v gore. Vodnik PZS vam bo znal svetovati tudi pri izbiri vodenega pohoda s planinskim društvom.
3. 5. 2017, Nihče ni ostal brez odgovorov
  Na predstavitvi našega dela v Arboretumu Volčji potok se nas je zjutraj zbralo pet (Boško s Filipom, Mirko, Matjaž, Lojze in Jane). Postavili smo reklamne panoje, reševalno opremo in sami sebe.
3. 5. 2017, Prepričani sta bili, da bosta lahko prenočili v hotelu Šimnovec
  Dež pomešan s sodro trka na okna zavetišča, veter, ki postaja vse močnejši pa loputa s polkni. K sreči je tako močan, da meglo, ki se v pasovih privali iz doline, takoj odnese čez Planino proti Rzeniku in naprej višje v hribe.
1. 5. 2017, Ogenj življenja, ki bo še dolgo gorel
  Z Boštjanom sva še zadnji trenutek ujela OMV na obvoznici in Navaro napolnila z gorivom. Spokojno dežuje, noč je za razliko od včerajšnje, ko so po Kamniku goreli kresovi in se je na Starem gradu odprla Grajska terasa, katere ogenj želimo, da bo uspešno še dolgo gorel, mirna.

In če smo včeraj poročali kako pomembne so gozdne ceste in poti brez ovir, se je danes to potrdilo. Oče, ki je skupaj z družino sestopal po gozdni poti s Sv. Miklavža v Tuhinju, je zdrsnil na z listjem pokriti podlagi in se po 70. metrih drsenja po strmem gozdnem pobočju ustavil nezavesten.
1. 5. 2017, Trinajstletnik v temni noči, osamljen, prezebel in sredi krute gorske narave
  Prijetno sončno nedeljsko popoldne in uživanje ob kavi pri Jodlnu, ko mi v žepu vibrira telefon. Ja, kdo pa sedaj kliče?! Oh ja, ponovno ta sitnoba GRS Kamnik! Kaj ponovno želi?! Intervencija: "Na Veliki planini je zašel 13 letni otrok, zbor na društvu. Prvi, ki bo tam naj me pokliče" se sliši iz mikrofona Mišev glas.

Nič, pot pod noge in domov po opremo. Med tekom razmišljam kaj vse potrebujem. Ne pozabi na "čelko", ki si jo dal polniti in radijsko postajo, aha, pa računalnik za prenos lokacije ... si ponavljam v mislih.

27. 4. 2017, Beseda Plahtica, ki je lahko ime stana, turistu ne pove nič
  V večernih urah, ko se življenjski ritem umirja, sploh na deževen dan, je ponovno zazvonil FireAlert na mobilnem telefonu. Intervencija, Velika planina, izgubljeni pohodniki ...

18. 4. 2017, Ni se vam treba bati. Ko boste potrebovali pomoč, lahko računate na nas
  Občni zbor Društva GRS Kamnik, ki je bil 30. 3. 2017 v prostorih nad kavarno Veronika v Kamniku - veliko število intervencij, burno leto 2016, vprašanje prostorske problematike ...

Poleg 38 članov društva so na zboru bili prisotni podžupan Občine Kamnik Igor Žavbi, podpredsednik GRZS Slavko Rožič, predstavnica Policije Kamnik Alenka Markovec, predstavnik PGD Kamnik Samo Resnik, predsednik PD Mengeš in gorski reševalec Miro Šušteršič, Marjan Jeraj, predsednik KGT Papež Dušan Papež, predsednik PD Kamnik Ivan Resnik in Vinko Poličnik.
17. 4. 2017, Gorski zdravniki
  Nedeljske novice - Tina Horvat: kličejo na pomoč: Odnos države do slovenskih gorskih zdravnikov je več kot izkoriščevalski. V svojem prostem času se brezplačno žrtvujejo in rešujejo naša življenja, ko pa opozarjajo, da zaradi slabe organizacije celo umirajo ljudje, jih nihče ne sliši.
15. 4. 2017, Človek ima čut za pomoč ljudem in živalim že v genih, če tega ni, mora biti nekaj hudo narobe ...
  12. 4. 2017, OŠ Franca Rozmana - Staneta: Danes so imeli 8. razredi dan prve pomoči. Predstavil sem namen in delovanje GRZS. Skozi kratko predstavitev je otrokom bila predstavljena organiziranost GRZS, društva in poslanstvo gorskih reševalcev. 
30. 3. 2017, Kamničani (še Mira, Cene in jaz) smo se torej dobro odrezali!
  Društvo gorske reševalne službe Tržič je ob visokem jubileju 80 letnice ustanovitve postaje Slovenskega planinskega društva za pomoč ponesrečenim in pomoči potrebnim v gorskem svetu obudilo smučarsko tekmovanje izpod vrha Storžiča (Škarjev rob).Tržiški smučarji so že v tridesetih letih prejšnjega stoletja smučali na Zelenici, Kofcah in pod Storžičem. Na planinah so zgradili koče in organizirali smučarske tekme.
30. 3. 2017, Pozimi v gorah sedem mrtvih, pomlad pa še precej dlje kot v dolini
  Dnevnik, 29.3.2017, Peter Lovšin: Zima z malo padavinami je v gorah postregla z več nevarnimi situacijami, ko je bil en del poti suh, drugi pa poledenel. Kljub prijetnim temperaturam v dolinah so v sredogorju ponekod še zaplate snega in poledenela tla.
27. 3. 2017, Ob prazniku občine Kamnik: predstavitev knjige Zavetje v pečevju
  Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik vas ob občinskem prazniku vabi v torek, 28. marca, ob 19. uri na pogovor o knjigi Zavetje v pečevju: Kronika leta strahote 1810 - 1941.

Kdaj: 28.3.2017, 19:00 
Kje: Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik
23. 3. 2017, GRS Tržič praznuje 80 let
  V letošnjem letu GRS Tržič obeležuje 80 let organiziranega gorskega reševanja v Tržiču.

GRS Tržič v ta namen pripravlja smučarsko tekmovanje, ki bo potekalo pod Storžičem v soboto 25.3.2017
http://www.grs-trzic.si/novice.php?pid=431

23. 3. 2017, Marko Prezelj
  Galerija Rika Debenjaka: ... fotografije - odprtje razstave v petek, 24. marca, ob 18.30 - uvodna predstavitev Tone Škarja, predava Marko Prezelj.
18. 3. 2017, Delo GRZS v letu 2016 - Veliko intervencij
  Gorska reševalna zveza Slovenije vsako leto opravi analizo reševalnega dela v preteklem letu, v sodelovanju s Planinsko zvezo organizira novinarski konferenci, med letom v obliki člankov v različnih medijih skrbi za ozaveščanje javnosti, društva in postaje pa organizirajo različne preventivne akcije.
16. 3. 2017, Izkušnje vodnikov lavinskih psov in pogled v tujino
  Kot vsako leto smo tudi letos prejeli vabilo od avstrijskih kolegov, vodnikov lavinskih psov, na tečaj za lavinske pse v Innerkrems, ki je potekal od 3. do 9. marca 2017. Kljub majhnim količinam snega, ki nekoliko ovirajo delo na snegu, smo trije vodniki iz Slovenije Matjaž Rakušček s Popy, Matej Špeh z Juno in Marko Petek z Inti sprejeli povabilo.
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2023