Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 161 - 180 od 796 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
10. 7. 2017, Gorski reševalci so pod Veliko planino rešili izgubljeno planinko
  Kamnik.info: Včeraj, kmalu po koncu tekov na Veliko planino, so kamniški gorski reševalci priskočili na pomoč izgubljeni planinki, ki se je izgubila in zašla na poti čez Rigelj ter obtičala na izjemno strmem in spolzkem južnem pobočju, nekaj sto metrov pod samim vrhom Velike planine.
3. 7. 2017, Gorski reševalci so ponoči iskali izgubljena hrvaška plezalca
  Včeraj zvečer so bili kamniški gorski reševalci obveščeni, da pod Čmaževskim turnom njihovo pomoč potrebujeta dva športna plezalca iz Hrvaške, ki sta se na zahtevnem in težko prehodnem terenu izgubila ob sestopu.
21. 6. 2017, S skupnimi močmi za varnejše poletje v gorah
  Z Dnem slovenskih planinskih doživetij, ki 17. junija s celodnevnim planinskim dogajanjem vabi na Dom pod Storžičem odrasle, mlade in najmlajše planince ter turne kolesarje, se uradno začenja poletna planinska sezona, ki traja do sredine septembra in v gore privabi največ planincev. Za varnejši obisk gora so moči združile Planinska zveza Slovenije (PZS), Gorska reševalna zveza Slovenije (GRZS), Policija in Slovenska vojska, ki so na današnji novinarski konferenci v Ljubljani predstavile trenutne razmere v gorah in napotke za obisk gora, informacije o odprtosti planinskih koč in helikopterskem reševanju v gorah, strip o gorski medicini in inovativen projekt v iskalno-reševalnih intervencijah.
21. 6. 2017, Česen, Novak in Prezelj uspešni v zahodni steni Arjune
  Člani alpinistične odprave Kijaj Nullah 2017 Urban Novak, Marko Prezelj in Aleš Česen so iz baznega tabora sporočili, da jim je uspel glavni cilj: vzpon na Arjuno (6250 m). Za aklimatizacijo so se povzpeli na Bobang (6038 m).
20. 6. 2017, Veter v laseh uspel
  Smo se razmigali, naskakali, natekli, naplezali, nalovili žoge ...

Na prireditvi smo se predstavili tudi gorski reševalci iz Kamnika.
20. 6. 2017, Akcija Očistimo gore 2. 7. v Kamniški Bistrici
  Prelepa dolina Kamniške Bistrice je zaklad – taka kot je. Zato se nam pridružite na našem dogodku v nedeljo, 2. julija pri Domu v Kamniški Bistrici. Nekaj časa bomo namenili čiščenju, nekaj temu, da se kaj novega naučimo, nekaj zabavi in rekreaciji ...
13. 6. 2017, Dvajset let od tragične nesreče gorskih reševalcev
  Na Okrešlju je v soboto 10. junija 2017, ob 11. uri potekala spominska slovestnost, s katero smo se spomnili 20-letnice najhujše nesreče v zgodovini gorskega reševanja. Oblačno vreme z nekaj dežnimi kapljicami ni preprečilo množici sorodnikov, prijateljev, gorskih reševalcev in planincev obiska počastitve spomina na Janija Kokalja, Mitja Brajnika, Luka Karničarja, Rada Markiča in Borisa Mlekuža.
30. 5. 2017, Sledimo gorskim reševalcem
  Od brezkrbnega pohajkovanja po najvišjih slovenskih vrhovih do posredovanja Gorske reševalne zveze Slovenije nas lahko loči le trenutek neprevidnosti. V primeru hujših gorskih nesreč šteje vsaka sekunda, zato delo celotne gorske reševalne ekipe poteka po dobro utečenih postopkih. Ste se kdaj spraševali, kako?
 
29. 5. 2017, V pričakovanju evropskega prvenstva na Veliko planino
  Klub gorskih tekačev Papež vas s sodelovanjem OŠ Stranje vabi na prireditev, ki bo v četrtek, 1. junija 2017, ob 18. uri v telovadnici OŠ Stranje.
28. 5. 2017, Koliko vas lahko stane helikoptersko reševanje v gorah?
  Gorska reševalna zveza o helikopterskem reševanju v gorah pri nas in v tujini.
24. 5. 2017, Pot s Kamniškega sedla na Tursko goro ZAPRTA
  Planinsko društvo Kamnik obvešča o zaprtju planinske poti Kamniško sedlo - Turska gora zaradi podora.
24. 5. 2017, V naravi ni popustkov
  Modre novice: »Človeško življenje je neprecenljivo. Mar res?! Tisto osamljeno krhko bitje v črni noči. Tisto krhko telo, prestrašeno in nebogljeno ... Pomeni mu vsaka minuta, topla beseda, močna roka. Verjamem, da smo v Kamniku sposobni to preseči in moderni kapitalizem zamenjati za človeško življenje in ohraniti pomen - Človeško Življenje je neprecenljivo!« je zapis gorskega reševalca Matjaža Šerkezija na spletni strani društva GRS Kamnik. Matjaž ni samo človek besed, ampak predvsem tudi človek dejanj.
23. 5. 2017, Pri motivaciji je najpomebnejše, da imaš jasne cilje
  V Društvu GRS Kamnik združujemo člane različnih profilov, ki so predani svojemu delu in svoje izkušnje in znanje prenašajo tudi v gorsko reševanje in na ostale člane. Eden takšnih je sigurno inštruktor GRS Kamnik Matej Bizjak. 

Revija SV, 5/2017, Intervju, str.: 13 in 14: Pogovor z najboljšim podčastnikom Slovenske vojske leta 2016 višjim vodnikom Matejem Bizjakom.
14. 5. 2017, Janez Volkar - Jane (1952-2017)
  Sporočamo žalostno vest, da nas je 13. maja zapustil naš dolgoletni član GRS Kamnik Janez Volkar, rojen leta 1952 v Kamniku, stanujoč v Mengšu, po poklicu organizator dela. Od leta 1970 je bil član AO Kamnik, od 1973 pa član GRS Kamnik.

Žalna seja v spomin Janezu Volkarju bo v sredo, 17. 5. 2017, ob 19. uri v prostorih Društva GRS Kamnik (Perovo 20 - veterina Kamnik).
Pogreb bo v četrtek, 18. 5. 2017, ob 16. uri na pokopališču v Mengšu.
4. 5. 2017, Kako varneje v gore poleti – nasveti za varnejše obiskovanje gorskega sveta
  Obiskovalcem gora, ki niso vešči gibanja v gorskem svetu in nimajo dovolj lastnih izkušenj, priporočamo, da se vključijo v planinska društva (PD) in se z njimi pod vodstvom vodnika PZS v organiziranih skupinah odpravijo v gore. Radi se tudi posvetujte z vodniki PZS, jih povprašajte za nasvet, povejte jim svoje izkušnje pri hoji v gore. Vodnik PZS vam bo znal svetovati tudi pri izbiri vodenega pohoda s planinskim društvom.
3. 5. 2017, Nihče ni ostal brez odgovorov
  Na predstavitvi našega dela v Arboretumu Volčji potok se nas je zjutraj zbralo pet (Boško s Filipom, Mirko, Matjaž, Lojze in Jane). Postavili smo reklamne panoje, reševalno opremo in sami sebe.
3. 5. 2017, Prepričani sta bili, da bosta lahko prenočili v hotelu Šimnovec
  Dež pomešan s sodro trka na okna zavetišča, veter, ki postaja vse močnejši pa loputa s polkni. K sreči je tako močan, da meglo, ki se v pasovih privali iz doline, takoj odnese čez Planino proti Rzeniku in naprej višje v hribe.
1. 5. 2017, Ogenj življenja, ki bo še dolgo gorel
  Z Boštjanom sva še zadnji trenutek ujela OMV na obvoznici in Navaro napolnila z gorivom. Spokojno dežuje, noč je za razliko od včerajšnje, ko so po Kamniku goreli kresovi in se je na Starem gradu odprla Grajska terasa, katere ogenj želimo, da bo uspešno še dolgo gorel, mirna.

In če smo včeraj poročali kako pomembne so gozdne ceste in poti brez ovir, se je danes to potrdilo. Oče, ki je skupaj z družino sestopal po gozdni poti s Sv. Miklavža v Tuhinju, je zdrsnil na z listjem pokriti podlagi in se po 70. metrih drsenja po strmem gozdnem pobočju ustavil nezavesten.
1. 5. 2017, Trinajstletnik v temni noči, osamljen, prezebel in sredi krute gorske narave
  Prijetno sončno nedeljsko popoldne in uživanje ob kavi pri Jodlnu, ko mi v žepu vibrira telefon. Ja, kdo pa sedaj kliče?! Oh ja, ponovno ta sitnoba GRS Kamnik! Kaj ponovno želi?! Intervencija: "Na Veliki planini je zašel 13 letni otrok, zbor na društvu. Prvi, ki bo tam naj me pokliče" se sliši iz mikrofona Mišev glas.

Nič, pot pod noge in domov po opremo. Med tekom razmišljam kaj vse potrebujem. Ne pozabi na "čelko", ki si jo dal polniti in radijsko postajo, aha, pa računalnik za prenos lokacije ... si ponavljam v mislih.

27. 4. 2017, Beseda Plahtica, ki je lahko ime stana, turistu ne pove nič
  V večernih urah, ko se življenjski ritem umirja, sploh na deževen dan, je ponovno zazvonil FireAlert na mobilnem telefonu. Intervencija, Velika planina, izgubljeni pohodniki ...

 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2023