Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, torek, 15. november 2016, ogledov: 2245

Gorski reševalci z drevesa rešili muco

kamnik.info: Gorski reševalci ne pomagajo zgolj ljudem, ki v gorah zabredejo v težave, ampak na pomoč, če je potrebno, priskočijo tudi živalim.

V (nedeljo) ponedeljek so kamniški gorski reševalci tako priskočili na pomoč mladi mucki v Homcu, ki se je zaplezala na visokem drevesu in njenim lastnikom povzročila nemalo težav, saj sama ni znala splezati tudi nazaj dol.
Sprva so ji na pomoč, kot že ničkolikokrat v podobnih primerih, priskočili domžalski gasilci, ki pa so bili pri poskusu reševanja žal neuspešni, saj se je mucka košare z gasilcem na gasilski lestvi, ki jo je želel rešiti z drevesa, prestrašila in splezala še višje ter še globlje v krošnjo, kjer je gasilci niso mogli doseči.

resevanje-muce-2

Po prvem neuspelem poskusu reševanja je morala mucka, v upanju, da bo z drevesa morda le upela splezati kar sama, preživeti noč na drevesu, na katerem pa se je očitno kar dobro ugnezdila, saj je bila na njem tudi naslednje jutro.

resevanje-muce-1

Njenim zaskrbljenim lastnikom zato ni preostalo nič drugega, da so znova poklicali na pomoč, z Regijskega centra za obveščanje pa so jim tokrat na pomoč poslali trojico kamniških gorskih reševalcev, ki so se podali na drevo ter v tehnično kar zahtevni reševalni akciji, z nemalo truda uspeli prestrašeno, najbrž pa tudi premraženo in lačno muco slednjič le rešiti z drevesa.

resevanje-muce-3

Hvaležni lastniki in prestrašena muca so si lahko oddahnili, vrli gorski reševalci, pa si za svojo nesebično pomoč zaslužijo vse pohvale. 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2021