Srčen prispevek za gorske reševalce iz Kamnika.
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Irena Mušič Habjan, torek, 26. december 2017, ogledov: 8749

Nočno reševanje dveh ponesrečencev pod Kamniškim sedlom

V soboto, 23. decembra 2017, smo kamniški gorski reševalci ob pol sedmih zvečer prejeli klic za intervencijo. Ponesrečni kolesar se je nahajal pod Zgornjo gričo. Po prvem sklicu za reševanje smo izvedeli, da imamo še enega ponesrečenca, ki je čakal na pomoč pod Kamrico. 

Prva skupina štirih reševalcev z zdravnikom je odhitela k njima in ocenila stanje obeh ponesrečencev, ostali smo s potrebno tehnično  in dodatno medicinsko opremo (nosila, vrvi,...) prišli kasneje. Po pripravi in namestitvi v nosila smo s ponesrečencema v dveh ekipah začeli spust, najprej po snegu do uravnave Pri pastirjih, nato skozi gozd, podrto drevje in po bolj zahtevnem terenu do ozkega dela doline V Klinu ter naprej do parkirišča na Jermanci, kjer sta že čakali reševalni vozili NMP.
V naporni in težki ter dolgi nočni reševalni intervenciji je sodelovalo 28 kamniških gorskih reševalcev, NMP Kamnik, policija in na koncu prijazni Marjan, ki nam je pripravil toplo hrano in čaj. Zahvaljujemo se tudi planincem, ki so nas obvestili in ponesrečenima nudili tovariško pomoč. Ponesrečenca sta kljub bolečinam hrabro prenesla težave pri transportu in jima želimo čimprejšnje okrevanje.

Irena Mušič Habjan

Fotogalerija

Avtor/ica: Miro Šušteršič, Vladimir Habjan, Irena M. Habjan

Nočno reševanje dveh ponesrečencev pod Kamniškim sedlom 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2020