Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, ponedeljek, 31. avgust 2020, ogledov: 1576

Za GRS Kamnik: Na kolo z Mastershefovkami za dobrodelnost na Veliki planini

Na pobudo posameznikov smo združili moči s podjetjem Korca in nekaterimi kamniškimi podjetji, da zberemo sredstva za Gorsko reševalno službo Kamnik, ki deluje od leta 1922. Dejansko pa to ni služba, ker jo sestavljajo le entuzijasti, prostovoljci, ki se večkrat v gore podajo v najslabših razmerah - ponoči, v najhujših nalivih, mrazu ... in vse z namenom, da pomagajo planincem, ki potrebujejo pomoč, ker so poškodovani, prestrašeni ali pa njihovo življenje visi na nitki...
Kar 20 % vseh nesreč v gorah, pri katerih posreduje GRS Kamnik, se zgodi na Veliki planini, zato 5. septembra ravno na Veliki planini organiziramo dobrodelni dogodek gorskega kolesarjenja pod vodstvom certificiranega vodnika gorskega kolesarstva in gorskega reševalca Matjaža Šerkezija.
Ves dobiček od prodanih prijavnin gorskih kolesarjev bo namenjen GRS Kamnik za izboljšanje njihovih pogojev dela, ki si jih lahko ogledate v kratkem predstavitvenem videu o tem dobrodelnem dogodku.

Veseli bi bili, če lahko reševalkam in reševalcem iz svojega kraja kakorkoli priskočite na pomoč tudi preko vašega medija in povabite k sodelovanju tako gorske kolesarje kot pohodnike, ki bodo prišli navijat za njih na Veliko planino..
Za več informacij o oblikah pomoči smo vam na voljo.
Iskrena hvala in planinski pozdrav,
Tanja PircKorca d.o.o. za T Atelje in Matjaž ŠerkeziGorska reševalna služba Kamnik

Kdo pravzaprav so gorski reševalci?

Društvo GRS Kamnik je prostovoljno, samostojno, nepridobitno in nepolitično združenje fizičnih oseb, ki deluje na podlagi Zakona o društvih. Dejavnost gorske reševalne službe opravlja brezplačno, kot javno službo, ki je v javnem interesu in je humanitarna dejavnost.

Osnovni namen in cilj delovanja Društva GRS je prostovoljno pomagati ljudem pri nesrečah v gorah in na težko dostopnih terenih. Člani opravljajo preventivne in operativne naloge v zvezi z varstvom pred naravnimi in drugimi nesrečami ter zaščito in reševanjem na območju porečja Kamniške Bistrice.

Vključeni so v sistem zaščite in reševanja Republike Slovenije. Večino dela opravijo v občini Kamnik, pokrivajo pa tudi območje občin Domžale, Komenda, Mengeš, Moravče, Lukovica in Trzin. Društvo po številu intervencij spada med najbolj obremenjene postaje GRS v Sloveniji.

DRUŠTVO Gorska reševalna služba Kamnik (Društvo GRS Kamnik) Fužine 74, SI – 1241
SWIFT/BIC: LJBASI2X (Nova Ljubljanska banka, d. d.)
TRR/IBAN: SI56 0231 1026 1122 215, NLB d.d. (račun za zbiranje donacij za reševanje prostorske stiske društva)

 

 Več o dogodku

 

 NA KOLO Z MASTERCHEFOVKAMI ZA DOBRODELNOST NA VELIKI PLANINI
ZA GRS KAMNIK

KDAJ: 5.9.2020 / ves dan
KJE: Na Veliki planini
ORGANIZATOR: T ATELJE d.o.o. / KORCA d.o.o. in Gorska reševalna služba Kamnik (Matjaž Šerkezi)
ČASOVNICA Z OPISOM DOGODKA:
8:45 Prihod in zbor na spodnji postaji nihalke
9:00 Odhod z nihalko / obvezne maske
9:10 TURNO KOLESARJENJE: odhod z licenciranim vodnikom turnega in gorskega kolesarjenja Matjažem Šerkezijem na najvišjo točko Velike planine – Gradišče
10:00 Dobrodošlica za turne kolesarje in pastirska mal’ca z Masterchefovkami Tanjo Pirc, Kristino Jakopič in Izo Logar na najvišji točki Velike planine, zbiranje dobrodelnih sredstev za Gorsko reševalno službo Kamnik
13:00 Spust s kolesi v spremstvu vodnika v pastirsko vas (le po označenih poteh)
15:30 odhod z vodnikom v dolino (in do spodnje postaje nihalke)


 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2021