Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Irena Mušič Habjan, sobota, 26. junij 2010, ogledov: 2468

Uradna otvoritev bivaka Pavleta Kemperla

V soboto, 26. junija 2010, sta Planinsko društvo Kamnik in Društvo Gorska reševalna služba Kamnik izvedli dve prireditvi. 

Na vrhu Grintovca je ob pol devetih zjutraj v meglenem in vetrovnem vremenu potekala krajša slovesnost ob postavitvi razgledne plošče. Po nagovoru člana upravnega odbora PD Kamnik Lada Kladnika in simboličnem odprtju penine se je nekaj planincev spustilo po severni strani Grintovca proti Mlinarskemu sedlu na Velike Pode, ostali pa nazaj do jugovzhodnega grebena Grintovca ali Dolgih sten in po zimskem prehodu do bivaka na Légarjih*.

Ob desetih se je tu pričela otvoritvena slovesnost s pevci Moškega pevskega zbora Solidarnost iz Kamnika, prisotne reševalce in goste, med katerimi je bil tudi avtor bivaka Miha Kajzelj, pa je nagovoril Janez Volkar. V govoru je na kratko predstavil zgodovinski pregled od prvih idej, zavetišč in končno do uresničitve zamisli Pavleta Kemperla o postavitvi bivaka leta 1973 in njegovi zamenjavi leta 2009. Bivak je blagoslovil mengeški župnik Janez Avsenik, na njegovih temeljih pa je pritrjena spominska plošča Pavletu Kemperlu, ki jo je izdelal Metod Humar.
Močan veter in hladno vreme sta prisotne "pregnala" do koče na Kokrsko sedlo, od tam pa smo odšli v dolino na zaključno prireditev k Jurju v Kamniško Bistrico. Pozdravna govora sta imela predsednik DGRS Kamnik Franc Miš in podpredsednik PD Kamnik Dušan Štefula, spiritus agens projekta Janez Volkar je orisal zgodovinsko pot postavitve bivaka, France Malešič je predstavil lik Pavleta Kemperla, pevke Tria Veronika so poskrbele za glasbene vložke, celotno prireditev pa je povezovala Mojca Volkar Trobevšek. S svojo prisotnostjo sta nas počastili tudi hčerki Pavleta Kemperla, Polona in Tatjana.

Druženje mladih in starejših gorskih reševalcev, družinskih članov in gostov se je nadaljevalo v prijetnem vzdušju še pozno v popoldne.

*Légarji se imenuje travnata vzpetina na južni strani Velikih Podov, jugovzhodno od Grintovca.

Video avtor B.Griljc: 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2023