Srčen prispevek za gorske reševalce iz Kamnika.
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, torek, 19. julij 2016, ogledov: 3110

Nesreča v gorah: Poškodovanemu pohodniku na Veliki planini so pomagali gorski reševalci

Kamnik.info: Kamniški gorski reševalci so danes na Veliki planini priskočili na pomoč pohodniku, ki si je pri sestopu z Zelenega roba poškodoval nogo.

Nekaj pred 14. uro so bili člani GRS Kamnik obveščeni, da si je pohodnik na Veliki planini huje poškodoval nogo ter da bo pri prenosu oz. transportu poškodovanca v dolino potrebna njihova pomoč.

Nesrečni pohodnik se je poškodoval, ko se je z Zelenega roba odpravil proti Šimnovcu, vendar mu je na poti spodrsnilo, pri tem pa je padel in si huje poškodoval, če ne celo zlomil, gleženj oz. nogo.

Kamniški gorski reševalci, med katerimi je bil tudi zdravnik, so se ob pozivu na Veliko planino nemudoma odpravili z obema svojima voziloma. Ob prihodu na kraj nezgode so poškodovanega pohodnika najprej oskrbeli in mu imobilizirali poškodovani ud, nato pa ga prenesli do nihalke s katero so ga prepeljali v dolino.

zlom noge velika planina 1 zlom noge velika planina 2

Na spodnji postaji nihalke so gorski reševalci poškodovanega pohodnika predali reševalni ekipi Nujne medicinske pomoči Kamnik, ki je pohodnika z reševalnim vozilom odpeljala na nadaljnje zdravljenje v Ljubljano.

Kot nam je v telefonskem pogovoru dejal Franc Miš, predsednik GRS Kamnik in vodja reševalne akcije, je intervencija potekala tekoče, rutinirano in brez posebnosti. V neki meri tudi po zaslugi novega repetitorja na Veliki planini, ki se je tudi ob današnjem posredovanju izkazal za več kot koristnega, saj so lahko reševalci celo pot nemoteno komunicirali in koordinirali reševalno akcijo. 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2021