Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Objavil/a: Simon Kurinčič, četrtek, 25. oktober 2018, ogledov: 3670

Reševanje izpod Staničevega vrha se je zavleklo v zgodnje jutro

V sredo, 24. oktobra 2018, smo člani DGRS Kamnik okoli 15. ure dobili poziv na intervencijo. Poškodovalo se je dekle pri sestopu s Staničevega vrha nad Repovim kotom ...
Ekipa štirih reševalcev/reševalke se je kot prva odpravila proti goram in s seboj že nesla opremo za reševanje. Helikopter s posadko Slovenske vojske in letalcem reševalcem našega društva v prvem poskusu zaradi močnega vetra ni uspel pri poskusu reševanja. Med tem časom je do ponesrečenke že prišla prva ekipa z nujno opremo in poškodovanko oskrbela. Nato je posadka helikopterja požrtvovalno poskusila čez nekaj časa še drugič, vendar so vremenske razmere (močan veter) tudi tokrat onemogočile uspešno posredovanje. 
V tem času se je prvi ekipi pridružila še druga in skupaj so začeli s klasičnim reševanjem - s previdnim spustom ponesrečenke na nosilih po grapi z Staničevega vrha navzdol proti strugi Sedelščka. Kasneje smo se kolegom pridružili še ostali reševalci, na pomoč pa so nam priskočili tudi člani DGRS Ljubljana saj za tako zahtevno intervencijo ni reševalcev nikoli preveč.
V soju svetilk smo malo pred eno uro zjutraj ponesrečenko prenesli do Jermance, kjer smo jo predali v oskrbo medicinski ekipi NMP. Transport je potekal nadvse previdno, zaradi izpostavljenega terena smo izdelali in uporabili tudi nekaj vrvnih ograj. Ponesrečenka je hrabro prenašala bolečine in želimo ji čimprejšnje okrevanje.
Intervencija je trajala skoraj 11 ur, sodelovali smo posadka helikopterja SV z reševalcem letalcem iz DGRS Kranj, člani DGRS Kamnik in DGRS Ljubljana. 
Dobro sodelovanje članov obeh društev je tudi tokrat pripeljalo do varno izvedene zahtevne intervencije. Tudi zaradi prisotnosti zdravnikov iz obeh društev.
Vsem, ki so nam pomagali se iskreno zahvaljujemo, pa tudi Marjanu Jeraju, ki nam je ponudil gostoljubje po končani akciji.

Irena Mušič Habjan
Foto: Tadej Trobevšek, Vladimir Habjan

Fotogalerija

Reševanje izpod Staničevega vrha se je zavleklo v zgodnje jutro 
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Zadnje novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2022