Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 761 - 780 od 802 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41 
11. 9. 2011, Ko je življenje šteto v minutah
  Na začetku septembra smo bili reševalci Društva GRS Kamnik obveščeni, da so v dolini Kamniške Bele na poti proti Presedljaju planinko opikale ose. Na podlagi prejetih informacij je bilo upravičeno sklepanje, da je planinka zaradi pika doživela anafilaktični šok.

10. 9. 2011, Društveni piknik Pri Jurju v Kamniški Bistrici
  Lep sončen dan, ki ga je marsikdo izkoristil za obisk gora. Nekateri na Skuto, drugi na bivak pod Grintovcem, tretji čez Zeleniške špice. Vsi skupaj pa smo se ob 14. uri zbrali Pri Jurju v Kamniški Bistrici, kjer smo se poveselili, obujali spomine in dan zaključili z večernim predavanjem Toneta Škarje z naslovom Po svoji sledi in ogledom filma Wande Rutkiewicz, slavne poljske alpinistke. Več pa povedo fotografije v galeriji. 

9. 9. 2011, 18. Gorski tek na Črno prst
  Gorski tek na Črno prst je bil prvi organiziran gorski tek pri nas. Prva izvedba sega v leto 1970 in od takrat poteka tekma vsako leto. Letos je bila tekma organizirana v soboto 3. septembra, s startom ob 9. uri zjutraj iz centra Podbrda. Od tod je na Črno prst debele tri ure normalnega hoda, gorski tekači pa teh 6300 metrov z vzponom 1300 višinskih metrov premagajo v manj kot eni uri.

23. 8. 2011, Vladimir Habjan - prva desetka
  Pred kratkim sem v Ljubljani srečal dr. Matjaža Kmecla. Tik preden sva se poslovila, mi je rekel: "Dobro delate pri Vestniku, le tako naprej." Vsake pohvale sem vesel, tudi vseh vaših, ko se srečujemo v gorah, ali tistih, ki jih pošiljate po pošti. To je tisto, kar me je deset let držalo pokonci, mi vlivalo voljo, da sem vztrajal in nisem vrgel puške v koruzo, kar je bilo večkrat zelo blizu.

22. 8. 2011, Smrt planinca pod Dolgim hrbtom – šesta intervencija Društva GRS Kamnik v desetih dneh
  Ponesrečenec, ki je bil ustrezno opremljen, je hodil sam, bil ob 11.00 na vrhu Grintovca, od koder se je javil očetu, nato pa je pot nadaljeval naprej proti Skuti, kjer mu je na melišču pod Dolgim hrbtom verjetno spodrsnilo. 

24. 7. 2011, 13. gorski tek na Grintovec
  Tudi letos smo gorski reševalci sodelovali na ekstremnem teku na 2558 m visoki Grintovec. S svojo prisotnostjo ob 9.6 km dolgi progi z višinsko razliko 1957 m poskrbimo, da v primeru poškodbe tekmovalca lahko hitro posredujemo, nudimo prvo pomoč, ga oskrbimo in pripravimo za transport v dolino. 

16. 7. 2011, Poškodovan planinec pod Skuto
  Ob 18.15 si je pri sestopu iz Skute na poti proti Kamniškem sedlu, občina Kamnik, tuji planinec huje poškodoval koleno. 

10. 7. 2011, Nesreča pod Kamniškim sedlom
  Danes okrog 10. ure dopoldne se je ponesrečil plezalec pod Kamniškim sedlom. Po poročilu URSZR ga je oskrbela dežurna ekipa, ki je poletela s pomočjo helikopterja SV z letališča Jožeta Pučnika.

1. 7. 2011, Vaja reševanja iz gondole
  Na območju, kjer rešuje GRS Kamnik, je tudi gondolska žičnica, zato morajo biti reševalci usposobljeni pomagati tudi za reševanja z nje. Sicer so vsi sprevodniki usposobljeni za spust potnikov iz same kabine z novim, enostavnejšim sistemom, vendar je svet na trasi pod žičnico tak, da je tam nujno potrebna pomoč GRS. 

8. 5. 2011, Intervencija v jugovzhodni steni Planjave
  Ob 11:15  smo bili kamniški gorski reševalci obveščeni o padcu plezalca v jugovzhodni steni Planjave. Plezalec je padel 15-20m globoko v smeri Humar-Škarja in pri tem utrpel poškodbo glave. Plezalka, ki ga je varovala si je pri prestrezanju padca poškodovala roko. Lepo vreme in rahel veter sta omogočala uporabo helikopterja, zato smo reševanje hitro zaklučili. Res sta imela srečo, kajti le kakšno uro kasneje se je vreme tako poslabšalo, da bi morali reševati na klasičen način, kar bi intervencijo podaljšalo v pozne nočne ure, morda celo v jutro.

6. 5. 2011, Predstavitev GRS Kamnik na 20. razstavi tulipanov v parku Arboretum (Volčji potok)
  Od 23. aprila do 2. maja je v Arburetumu (Volčji Potok) potekala 20. tradicionalna razstava tulipanov, cvetličarstva, drevesničarstva in vrnte opreme. Prireditev slovi po dobrem obisku tako občanov okoliških občin kot mnogo širše. Letos sta lepo vreme in pestra ponudba poskrbela, da je Arburetum obiskalo veliko število ljudi.

2. 5. 2011, Intervencija v soteski Predaselj
  Včeraj popoldan, 2. maja, na zadnji praznični dan, smo bili reševalci obveščeni o nesreči moškega, ki je padel pri hoji po napetem najlonskem traku preko soteske Predaselj

19. 4. 2011, Pod streho
  Kamniška Bistrica/Kamniško sedlo (17.4.2011) - Na današnjo nedeljo sta Planinsko društvo Kamnik - Alpinistični odsek in Društvo Gorska reševalna služba Kamnik pripravila že šesti "Kamniški memorial za smučko in cepin", ki je posvečen v spomin vsem članom PD Kamnik, ki so svojo življenjsko pot končali v gorah. 

12. 4. 2011, Vaja in pomoč občanom
  Po izmišljenem in vnaprej dogovorjenem scenariju vaje sta se dva planinca »zalezla« v brezpotju. 

25. 3. 2011, Kamniški gorski reševalci zadovoljni z delom v preteklem letu
  Poobjava Kamnican.si: Kamnik (23.3.2011) - V Galeriji Veronika je potekal redni volilni občni zbor Društva Gorska reševalna služba Kamnik, na katerem so člani pregledali svoje dosedanje delo, se z načrti ozrli v prihodnost in izvolili novo vodstvo. Kot vsako leto je bila tudi lani glavna dejavnost Društva GRS Kamnik, ustanovljenega pred 89 leti kot Rešilna postaja Kamnik, prostovoljno pomagati ljudem pri nesrečah v gorah in na težko dostopnih terenih.

25. 3. 2011, Občina Domžale pomagala Gorski reševalni službi Kamnik
  Naš sogovornik je bil Franc Miš, Gorjušan, podpredsednik Gorske reševalne zveze Slovenije in predsednik Društva Gorska reševalna služba Kamnik, ki bo naslednje leto praznovalo že 90. obletnico svoje ustanovitve. To je okrogli jubilej druge najstarejše postaje v Sloveniji, ki se je kasneje, kot tudi štirinajst drugih, reorganizirala v društvo. 

5. 2. 2011, Zimska vaja postaje GRS Železna Kapla
  Celotne vaje sta se iz Slovenije udeležila Franc Miš in Bojan Pollak, samo nedeljskega dela pa tudi reševalec s postaje GRS Škofja Loka (Zvone Korenjak). Vaja je potekala v pretežno zelo lepem in relativno toplem vremenu, ob zmernem vetru, ki pa je precej hladil, medtem ko je bilo snega zelo malo.

17. 1. 2011, Prva reševalna intervencija letos - POROČILO
  Povzetek dnevnega biltena URSZR: Ob 15.53 je v kamniških planinah, v dolini Kamniške Bele, občina Kamnik, med sestopanjem po brezpotju ženski zdrsnilo po skalnatem terenu. Ustavila se je 50 metrov nižje hudo poškodovana po glavi in brez zavesti. Reševalci GRS Kamnik, so s pomočjo helikopterja SV poškodovano oskrbeli in jo prepeljali v ljubljanski klinični center, vendar je med prevozom žal podlegla poškodbam.

16. 1. 2011, Dnevi varstva pred snežnimi plazovi Društva GRS Kamnik
  Velika planina, 14. in 15. januar 2011: V petek in soboto so na Veliki planini potekali dnevi varstva pred snežnimi plazovi v organizaciji Društva GRS Kamnik. Pod dobrim vodstvom inštruktorja GRS Kamnik, Genadija Štuparja, so bila izpeljana kvalitetna predavanja o plazovih (mag. Miha Pavšek), prve pomoči (Primož Trunk, dr. med.), varnega gibanja v zimskih razmerah (Matjaž Šerkezi), analiza preteklih nesreč (Genadij Štupar) in plazovnih žolnah (Janez Ažman). 

28. 12. 2010, Srečno 2011
 
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2024