Gorski reševalki, foto: Matjaž Šerkezi
Sidrišče
Otrok, foto: Očistimo gore
Nad oblaki ..., foto: Matjaž Šerkezi
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 301 - 320 od 664 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
12. 3. 2014, Igor Potočnik prejel zaupanje za še en štiriletni mandat
  Redna letna volilna skupščina Gorske reševalne zveze Slovenije se je odvijala v Učnem centru URSZR na Igu, otvorila pa se je z nekaj pozdravnimi govori gostov, med katerimi je Bojan Rotovnik, predsednik Planinske zveze Slovenije med drugim podal povabilo gorskim reševalcem, naj se v ohlapnih okvirih znova pridružijo PZS.

Mandat podpredsednika je poleg Slavca Rožiča (GRS Tržič) dobil tudi naš član Franc Miš (GRS Kamnik). 
10. 3. 2014, Predstavitev Društva GRS Kamnik v vrtcu Tinkara
  V četrtek 21. 2. 2014 sem v vrtcu Tinkara predstavil delo DGRS Kamnik. Otrokom sem predstavil gorniško opremo in razložil kako se jo uporablja.
28. 2. 2014, Srečanje Alpe - Adria na tečaju Avstrijske - Koroške gorske reševalne službe za lavinske pse v Innerkremsu
  Po uspešno izvedenih izpitih na Krvavcu smo se v nedeljo 16. 2. 2014 trije vodniki v zasedbi Gregor Brajnik, vodja (GRS Radovljica), Rajko Kos (GRS Koroške) in Marko Petek (GRS Kamnik) odpravili na srečanje Alpe Adria v avstrijski Innerkrems. Tu imajo gorski reševalci in vodniki psov avstrijske Koroške svoje poligone za trening iskanja zasutih v snežnem plazu.
22. 2. 2014, Vabilo na javno vodstvo po razstavi
  Po razstavi bo vodil zdravnik, alpinist in gorski reševalec France Malešič.
19. 2. 2014, Opozorilo za plazovni žolni Arva in Pieps
  S strani IKAR-CISA smo prejeli obvestilo o napaki plazovnih žoln modela Arva (Evolution +, Evo 3, 3 Axes in Evo 3+) in Pieps (DSP Sport in DSP Pro).
16. 2. 2014, Izpiti za vodnike reševalnih psov na Krvavcu
  Tehnično izvedbo in logistično organizacijo je prevzelo DGRS Kamnik. Zaradi ujme in stanja snežne odeje smo prvotno lokacijo (Kamniška Bistrica) opustili in izvedli izpit na Krvavcu, na zahodnem pobočju pod Zvohom. Znanje sta ocenjevala inštruktorja VRP Roman Tkavc (GRS Maribor) in Grega Brajnik (GRS Radovljica).
14. 2. 2014, V gorah je 3. stopnja nevarnosti proženja snežnih plazov
  Glede na snežne padavine v zadnjih dneh GRZS vse obiskovalce gora opozarja, da je splošna nevarnost snežnih plazov 3. stopnje (znatna), lokalno tudi 4. stopnje.

Nasveti za varnejše gibanje v gorah v zimskih razmerah
9. 2. 2014, Iskalna intervencija GRS Kamnik na Veliki planini
  Ob 13.51 uri sta zaradi goste megle planinca potrebovala pomoč gorskih reševalcev pri sestopu z Velike Planine, občina Kamnik. Na kraj so odšli reševalci GRS Kamnik, ki so oba planinca nepoškodovana pripeljali v dolino.
8. 2. 2014, Vabilo na predavanje
  Vladimirja Habjana Živeti z gorami, ki bo v torek, 11. februarja 2014, ob 19. uri v Matični knjižnici Kamnik.
8. 2. 2014, Zaprtje večine planinskih poti v Sloveniji
  Prosimo, da iz osebne varnosti upoštevate navodila in priporočila, saj smo na družabnih omrežjih zasledili številne komentarje, ki nasprotujejo obvestilu!

Izredne vremenske razmere v Sloveniji v zadnjih dneh so botrovale žledu in predvsem na območju Julijskih Alp tudi velikim količinam novozapadlega snega, zato je v gozdovih in drugih območjih zaradi žledoloma in snegoloma velika količina podrtega drevja. Naravna nesreča je med drugim povzročila tudi ogromno škodo na planinskih poteh, saj so le-te zaradi velike količine podrtega drevja neprehodne (in bodo popolnoma ali delno neprehodne precej časa), zadrževanje na teh območjih pa bo še nekaj časa smrtno nevarno. 
Planinska zveza Slovenije tudi na priporočilo Uprave za zaščito in reševanje RS, da se naj ljudje ne odpravljamo v gozdove, do nadaljnjega zapira vse planinske poti na prizadetih območjih.
Planinska zveza Slovenije tudi na priporočilo Uprave za zaščito in reševanje RS, da se naj ljudje ne odpravljamo v gozdove, do nadaljnjega zapira vse planinske poti na prizadetih območjih. 
3. 2. 2014, Prva reševalna akcija GRS Kamnik v letu 2014
  Prva akcija v letu 2014. Reševanje šestdesetih planincev z Velike planine, ker je požled povsem uničila električno napeljavo in gondola ni delovala.
3. 2. 2014, Tečaj in izpit iz prve pomoči in nujne medicinske pomoči za gorske reševalce
  Komisija za medicino (KMED) GRZS je od 9. 11. 2013 do 14. 12. 2013 organizirala Tečaj prve pomoči (PP) in nujne medicinske pomoči (NMP) za reševalce GRZS v Kranju.

Tečaja in izpita so se udeležili tudi kamniški pripravniki: Aleš Holc, Franci Brcar, Andrej Rezar, Primož Lavrič, Boštjan Borštnar, Matiz Kozina in Urban Novak in inštruktorja GRZS Damjan Kočar in Matjaž Šerkezi. Vseh devet je izpit uspešno opravilo. 
29. 1. 2014, Živeti z gorami - predstavitev knjige v Kamniku
  V začetku leta 2014 je izšla knjiga Živeti z gorami avtorja Vladimirja Habjana, ki v vsaki izmed 34 zgodb s čudovitimi fotografijami skozi razpoloženjska vrata vabi v posebno gorniško doživetje. Vabljeni na predstavitev knjige v Kamnik - v torek, 4. februarja 2014, ob 19. uri!

3. 2. 2014: Pogovor o knjigi Živeti z gorami v kamniški knjižnici odpade zaradi bolezni! Nov datum bomo sporočilo tekom jutri.
 
27. 1. 2014, Drugo življenje macesna
  Vabilo na predpremiero dokumentarnega filma Drugo življenje macesna.

MMK, Grad Zaprice, Muzejska pot 3, 1241 Kamnik
Petek, 31. januarja 2014, ob 19. uri

Scenarij: Mojca Volkar Trobevšek
Režija: Boštjan Mašera

Producent: Perfo production, d. o. o., za RTV Slovenija

19. 1. 2014, Vabilo na zanimivo predavanje o alpinistični odpravi AO PD Kamnik in GRS Kamnik, Albanija
  Osmega avgusta 2013 je Alpinistična odprava AO Kamnik in GRS Kamnik - Valbona 2013 pod taktirko Aleša Holca odšla na aktivni dopust v albanske Alpe - natančneje v dolino Valbone, v severozahodnem delu Albanije ...

Kakšne so bile smeri, razmere in še več podrobnejših informacij pa boste deležni v petek, 24. 1. 2014, ob 20. uri v Klubu Kino Dom v Kamniku.
19. 1. 2014, AO PD Kamnik vabi v alpinistično šolo
  Začetek v četrtek, 6. marca ob 18. uri v prostorih PD Kamnik (Šutna 42, 1240 Kamnik).
Šolo bosta vodila Matej Bizjak in Primož Lavrič.

Pridružite se nam, alpinistom iz Kamnika in se naučite varnejšega plezanja v gorah in doživite nepozabne pustolovščine. "AO Kamnik je zakon."
10. 1. 2014, NOVO v Planinski založbi PZS: Živeti z gorami, Vladimir Habjan
  Pri Planinski založbi PZS je izšla knjiga Vladimirja Habjana: Živeti z gorami. Do 15. januarja 2014 je na voljo po prednaročniški ceni 18,90 €.
1. 1. 2014, Nasveti za varnejše gibanje v gorah v zimskih razmerah
  Gore so svet, kjer veljajo drugačni zakoni kot v dolini. Kdor hoče varno pohajkovati po njih, mora te zakone poznati in se jim prilagajati. Da bi bila hoja čim prijetnejša in varnejša, smo za vas pripravili nekaj nasvetov za varnejše obiskovanje gora v zimskih razmerah.

O varnejši hoji v gorah v zimskih razmerah
31. 12. 2013, Za gore potrebno usposabljanje
  Tudi v gorah je lepo preživljati praznike, zdaj so sicer razmere zaradi velike količine novega snega manj primerne za pohodništvo (neprimerne za visokogorje) in od planincev zahtevajo posebno znanje. Da bi zagotovili večjo varnost pri preživljanju prostega časa v gorah, pri Planinski zvezi Slovenije ponujajo vrsto usposabljanj.
30. 12. 2013, Silvestrovanje v gorah letos ni priporočljivo
  Slovenci smo narod planincev, marsikdo želi novo leto pričakati visoko v planinskih kočah. A meteorologi, gorski reševalci in inštruktorji planinske vzgoje opozarjajo, da letos razmere niso najbolj naklonjene silvestrovanju v gorah.
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2017