Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 301 - 320 od 771 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
13. 7. 2015, Reševalci preveč jamrajo za svoje prostovoljsko delo. Če te veseli, delaj, če te ne, pa izstopi!
  Ali kako izbrati primerno planinsko obutev, opremo in zavarovanje.

Dolgi, štrenasti lasje, kratke bermuda hlače, obut v »adidaske sa crtom« iz leta '90 in majico z napisom: Jesus is my menthor.

10. 7. 2015, Gora te pokliče, ampak nikoli ne veš, kaj ima za bregom
  Kamniške novice - julij 2015, M. Primožič; M. Štrajhar: Toneta Škarje ni treba posebej predstavljati. Eminenca slovenskega alpinizma, zanimiv sogovornik, ki se tudi, ko govori o smrtnih nevarnostih, nevarnih podvigih, rahlo igrivo smeji. Kot da bi bilo plezanje na osmetisočaka nekaj vsakdanjega in samoumevnega. Leta se mu ne poznajo, človek bi mu hitro pripisal kakšnih deset manj. Vitalen in poln življenjske energije navdušeno pravi, da bi še vedno plezal, če bi mu srce dopuščalo. Gospod je "stara šola" in preprosto neverjeten.
28. 6. 2015, V gorah smo samo na obisku
  Delo/Ona - Manca Čujež: Kako varneje v gore - Razgovor z gorsko reševalko Ireno Mušič Habjan: Poletna planinska sezona je že v polnem zamahu, prihajajoče počitnice in dopusti pa kar kličejo po slovesu od dolinskega vrveža in snidenju z naravo in sabo kje više. Kažipot varnejšega obiskovanja gora je za nas usmerila gorska reševalka Irena Mušič Habjan iz društva Gorska reševalna služba Kamnik. 
26. 6. 2015, Če že rešujemo v čisti jebi, bomo pa še piknik imeli v čisti jebi ...
  20. 6. 2015: V mesecu juniju se je uradno začela planinska sezona in nujno je, da svoje znanje osvežimo tudi gorski reševalci. Tokratno vajo smo načrtovali na balvanih v Kurji dolini, vodil jo je Jernej Lanišek ob pomoči ostalih inštruktorjev in reševalcev.
18. 6. 2015, Inti dobrodošla med kamniškimi gorskimi reševalci
  Marko Petek je sporočil veselo novico, da je njegova Avstralska ovčarka Inti opravila še zadnji izpit in s tem uradno postala članica GRS Kamnik. Inti dobrodošla med nami in dober nos. Pa ne na klobase, saj veš.
14. 6. 2015, Danes, na prvi uradni dan planinske sezone, sta se v Kamniških planinah primerili že dve nesreči
  13. 6. 2015: Gorski reševalci so danes, na prvi uradni dan planinske sezone, morali v Kamniških planinah že dvakrat posredovati pri nesrečah v gorah.
9. 6. 2015, Kako varneje v gore – nasveti za varnejše obiskovanje gorskega sveta
  Prav hitro in z velikim veseljem se bližata poletje in čas dopustov, ko se bomo odpravili vsak na svoj konec, eni na potovanja, drugi na morje, tretji bodo namenili čas ureditvi doma in vrtnarjenju, četrti bodo odšli na počitnice ob reko in po različnih krajih s kolesi ... Nekateri pa se boste odpravili v planine, gore, ki vas in nas s svojo lepoto vabijo, tja pa se odpravimo le primerno pripravljeni in pravilno opremljeni. Lahko se odpravite na krajši dnevni izlet, na daljši pohod ali pa na večdnevno turo - od planinske koče do planinske koče.
31. 5. 2015, Tlačani očistili Kobilno jamo na Veliki planini
  Kamnik.info: Velikoplaninski tlačani so iz Kobilne jame na kup znosili »za nekaj bajt« navlake in različnega materiala, ki se je v jami nabiral že desetletja.
3. 5. 2015, Predstavitev dejavnosti na razstavi cvetja v Arboretumu
  Na nedeljo, 3. 5. 2015 smo že tradicionalno predstavili dejavnost društva na razstavi cvetja v Arboretumu Volčji Potok.
30. 4. 2015, V želji do perfekcije
  Naša dekleta, fantje in kužki pridno vadijo na urejenem poligonu na Krvavcu o katerem smo že pisali. Sedaj nam je Marko Petek poslal nekaj odličnih fotografij. V Kamniku smo lahko veseli, da imamo zagnano ekipo gorskih reševalcev in reševalk, ki ves svoj prosti čas porabijo za treninge v želji do "perfekcije". 

Vadbo in poligon je omogočil RTC Krvavec. Hvala in en "big like na FB".
26. 4. 2015, 51. turni smuk na Veliki planini
  Še osem dni nas loči od 1. maja, ko bomo bajtarji spet obujali stare običaje na Veliki planini.

51. tekmovanje bo kot vsako leto potekalo v Velikem stanu, s startom ob 11. uri.
24. 4. 2015, Kamniški gorski reševalci uredili poligon na Krvavcu
  23. 4. 2015: Matjaž Ravnikar in Lojze Jerman, člana društva GRS Kamnik sta na Krvavcu uredila snežni poligon za delo z reševalnimi psi. 

Hvala RTC Krvavec za dovoljenje in podporo pri projektu.
24. 4. 2015, Helikopterska vaja za pridobitev Modula A
  V petek, 17. 4. 2015 smo se gorski reševalci društva GRS Kamnik zbrali Pri Jurju v Kamniški Bistrici z namenom pridobitve licence za uporabo helikopterja po Modulu A.
23. 4. 2015, Otrokom so še med kosilom in pri počitku žarele oči ...
  22. 4. 2015: Danes med  8.30 in 10.00 uro sva  Matjaž Ravnikar in Primož Trunk obiskala OŠ Pirniče, kjer sva otrokom dveh prvih razredov predstavila dejavnost gorskih reševalcev in dejavnost DGRS Kamnik.
20. 4. 2015, Dirka za sneto skiro
  Da se da narediti dobro dirko tudi v slabem vremenu, so dokazali organizatorji dirke za sneto skiro KD Calcit Kamnik. Kar nekaj tekmovalcev se je dirke, verjetno zaradi dežja in mraza, ustrašilo. Tako se je kljub 114 tekmovalcem v predprijavi, na progi preskusilo le 68 tekmovalcev.
15. 4. 2015, GRS Kamnik poskrbel za podmladek in prvo redno usposabljanje za pripravnike
  Društvo GRS Kamnik ves čas skrbi za podmladek. Tako smo pred kratkim v naše vrste sprejeli nove kandidate za pripravnike in s katerimi smo začeli sklop usposabljanj, ki so vsak četrtek na Perovem.
12. 4. 2015, Turist ni vedel kam
  URSZR: Ob 15.45 se je izgubil planinec (turist) na območju Dolskega grabna pod Veliko planino v občini Kamnik. Aktivirani so bili reševalci GRS Kamnik, ki so planinca (turista) našli in nepoškodovanega pospremili v dolino.

Pripis administratorja: Težko uporabimo besedo planinec, ker bi bilo krivično do nas vseh planincev. Bolj turist, verjetno še kaj več za kar se bom pa zadržal, da ne bo kdo užaljen.
30. 3. 2015, Volilni občni zbor Društva GRS Kamnik
  "Danes ponosno povem, da sem ponosen, da sem bil ta leta vaš predsednik. Verjamem in prepričan sem, da ste tudi vi ponosni, da ste kamniški reševalci in zelo veliko je razlogov, ki upravičujejo naš ponos. Poleg uspehov, ki jih v zadnjih letih ni bilo malo, bom omenil: Helena pod Presedlajem, Martin pod Skokom, Sandra v Skuti, Robi na Veliki planini ... Nisem naštel vseh, niti nimam tega namena. Vsem je skupno, da smo jim zagotovo rešili življenje. Na to smo lahko in moramo biti ponosni."
27. 3. 2015, Redni volilni občni zbor Društva Gorska reševalna služba Kamnik
  Popoldan se je podžupan Igor Žabi v imenu Občine Kamnik udeležil rednega volilnega občnega zbora Društva Gorska reševalna služba Kamnik.
24. 3. 2015, Z Vladimirjem Habjanom ob 110-letnici PD Litija
  Knjižnica Litija v torek, 24. marca 2014, gosti Vladimirja Habjana, slovenskega planinskega pisca, urednika Planinskega vestnika, novinarja in fotografa. Prireditev sodi v sklop praznovanj 110-letnice Planinskega društva Litija. Prijazno vabljeni!
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2022