Srčen prispevek za gorske reševalce iz Kamnika.
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 261 - 280 od 739 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
3. 9. 2015, Tek 112 - SOS
  Vabljeni na Tek 112, ki bo v soboto 2. oktobra 2015, ob 17. uri na atletske stadionu pri OŠ Murska Sobota.
29. 8. 2015, Gorski reševalci rešili zaplezanega planinca
  Kamnik.info: Idealno vreme, ki je kot nalašč za obisk planin, najbrž pa tudi vpliv polne lune, je pripomogel k temu, da so bili ob kamniški gorski reševalci danes znova poklicani na akcijo.

 
19. 8. 2015, Pregled reševalnega dela v letu 2014
  Planinski vestnik 7-8/2015, Matjaž Šerkezi, str. 84 - 85: Število nesreč, pri katerih je sodelovala Gorska reševalna zveza Slovenije, že nekaj let kroži okrog 400. Če je bila v letu 2013 ta številka pod 400, smo bili v lanskem letu znova priča podobnemu številu nesreč kot v letih 2011 in 2012.
19. 8. 2015, Varen korak - pripravljeni na poletno sezono
  Planinski vestnik 7-8/2015, Irena Mušič Habjan, str. 81 - 83: Na poletno sezono in povečan obisk gora so pripravljeni tudi gorski reševalci. Na Gorsko reševalno zvezo Slovenije smo zato naslovili nekaj vprašanj glede reševalnih intervencij v prvih šestih mesecih, pripravljenosti in organiziranosti.
15. 8. 2015, Onemogla planinca varno prepeljana v dolino
  URSZR: Ob 16.20 sta na poti iz Korošice proti Kamniškemu sedlu, občina Kamnik, onemogla dva planinca. Posredovali so gorski reševalci GRS Kamnik in helikopter policije, ki je planinca prepeljal v dolino.

Prebere se v dveh stavkih, pa vendar ...
14. 8. 2015, Kaj jih žene v brezizhoden položaj
  Kljub temu, da gorski reševalci nenehno svetujemo in opozarjamo, kako varneje v gore, nas vedno znova presenečajo ravnanja planincev, ki se v gorah podajajo na brezpotja, ki jim nikakor niso dorasli. S tem se spravljajo v nevaren položaj, ko jih lahko samo še korak loči od najhujše tragedije.
21. 7. 2015, Reševalna vaja na prenovljeni sedežnici na Veliki planini
  Kamnik Info - Urednik: Kamniški gorski reševalci in zaposleni na Veliki planini so včeraj, na povsem prenovljeni sedežnici, katere ponovni zagon je zgolj še vprašanje parih dni, opravili skupno reševalno vajo.

Namen včerajšnje popoldanske vaje članov GRS Kamnik in zaposlenih v podjetju Velika planina, ki je potekala pri vmesni postaji sedežnice na Zelenem robu, je bil predvsem v preverjanju pripravljenosti za primer, če bi sedežnica, zaradi kakih nepredvidenih okoliščin obstala in bi bilo z nje potrebno reševati potnike.

19. 7. 2015, Norveška 2015 uspela
  Plezalni tabor Norveška 2015: Od 1. do 13. julija 2015 smo kamniški alpinisti, člani Alpinističnega odseka Kamnik in Gorske reševalne službe Kamnik, uživali v raziskovanju prelepe Norveške.
13. 7. 2015, Reševalci preveč jamrajo za svoje prostovoljsko delo. Če te veseli, delaj, če te ne, pa izstopi!
  Ali kako izbrati primerno planinsko obutev, opremo in zavarovanje.

Dolgi, štrenasti lasje, kratke bermuda hlače, obut v »adidaske sa crtom« iz leta '90 in majico z napisom: Jesus is my menthor.

10. 7. 2015, Gora te pokliče, ampak nikoli ne veš, kaj ima za bregom
  Kamniške novice - julij 2015, M. Primožič; M. Štrajhar: Toneta Škarje ni treba posebej predstavljati. Eminenca slovenskega alpinizma, zanimiv sogovornik, ki se tudi, ko govori o smrtnih nevarnostih, nevarnih podvigih, rahlo igrivo smeji. Kot da bi bilo plezanje na osmetisočaka nekaj vsakdanjega in samoumevnega. Leta se mu ne poznajo, človek bi mu hitro pripisal kakšnih deset manj. Vitalen in poln življenjske energije navdušeno pravi, da bi še vedno plezal, če bi mu srce dopuščalo. Gospod je "stara šola" in preprosto neverjeten.
28. 6. 2015, V gorah smo samo na obisku
  Delo/Ona - Manca Čujež: Kako varneje v gore - Razgovor z gorsko reševalko Ireno Mušič Habjan: Poletna planinska sezona je že v polnem zamahu, prihajajoče počitnice in dopusti pa kar kličejo po slovesu od dolinskega vrveža in snidenju z naravo in sabo kje više. Kažipot varnejšega obiskovanja gora je za nas usmerila gorska reševalka Irena Mušič Habjan iz društva Gorska reševalna služba Kamnik. 
26. 6. 2015, Če že rešujemo v čisti jebi, bomo pa še piknik imeli v čisti jebi ...
  20. 6. 2015: V mesecu juniju se je uradno začela planinska sezona in nujno je, da svoje znanje osvežimo tudi gorski reševalci. Tokratno vajo smo načrtovali na balvanih v Kurji dolini, vodil jo je Jernej Lanišek ob pomoči ostalih inštruktorjev in reševalcev.
18. 6. 2015, Inti dobrodošla med kamniškimi gorskimi reševalci
  Marko Petek je sporočil veselo novico, da je njegova Avstralska ovčarka Inti opravila še zadnji izpit in s tem uradno postala članica GRS Kamnik. Inti dobrodošla med nami in dober nos. Pa ne na klobase, saj veš.
14. 6. 2015, Danes, na prvi uradni dan planinske sezone, sta se v Kamniških planinah primerili že dve nesreči
  13. 6. 2015: Gorski reševalci so danes, na prvi uradni dan planinske sezone, morali v Kamniških planinah že dvakrat posredovati pri nesrečah v gorah.
9. 6. 2015, Kako varneje v gore – nasveti za varnejše obiskovanje gorskega sveta
  Prav hitro in z velikim veseljem se bližata poletje in čas dopustov, ko se bomo odpravili vsak na svoj konec, eni na potovanja, drugi na morje, tretji bodo namenili čas ureditvi doma in vrtnarjenju, četrti bodo odšli na počitnice ob reko in po različnih krajih s kolesi ... Nekateri pa se boste odpravili v planine, gore, ki vas in nas s svojo lepoto vabijo, tja pa se odpravimo le primerno pripravljeni in pravilno opremljeni. Lahko se odpravite na krajši dnevni izlet, na daljši pohod ali pa na večdnevno turo - od planinske koče do planinske koče.
31. 5. 2015, Tlačani očistili Kobilno jamo na Veliki planini
  Kamnik.info: Velikoplaninski tlačani so iz Kobilne jame na kup znosili »za nekaj bajt« navlake in različnega materiala, ki se je v jami nabiral že desetletja.
3. 5. 2015, Predstavitev dejavnosti na razstavi cvetja v Arboretumu
  Na nedeljo, 3. 5. 2015 smo že tradicionalno predstavili dejavnost društva na razstavi cvetja v Arboretumu Volčji Potok.
30. 4. 2015, V želji do perfekcije
  Naša dekleta, fantje in kužki pridno vadijo na urejenem poligonu na Krvavcu o katerem smo že pisali. Sedaj nam je Marko Petek poslal nekaj odličnih fotografij. V Kamniku smo lahko veseli, da imamo zagnano ekipo gorskih reševalcev in reševalk, ki ves svoj prosti čas porabijo za treninge v želji do "perfekcije". 

Vadbo in poligon je omogočil RTC Krvavec. Hvala in en "big like na FB".
26. 4. 2015, 51. turni smuk na Veliki planini
  Še osem dni nas loči od 1. maja, ko bomo bajtarji spet obujali stare običaje na Veliki planini.

51. tekmovanje bo kot vsako leto potekalo v Velikem stanu, s startom ob 11. uri.
24. 4. 2015, Kamniški gorski reševalci uredili poligon na Krvavcu
  23. 4. 2015: Matjaž Ravnikar in Lojze Jerman, člana društva GRS Kamnik sta na Krvavcu uredila snežni poligon za delo z reševalnimi psi. 

Hvala RTC Krvavec za dovoljenje in podporo pri projektu.
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2020