Gorski reševalki, foto: Matjaž Šerkezi
Sidrišče
Večerno sonce
Navigacija ..., foto: Matjaž Šerkezi
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 261 - 280 od 637 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
21. 4. 2014, GRS Kamnik predstavila svojo dejavnost v dveh vrtcih in osnovni šoli
  V torek 15. 04. 2014, v dopoldanskem času, smo trije gorski reševalci GRS Kamnik: zdravnik gorski reševalec Primož Trunk, gorski reševalec Marko Petek s psičko Inti in gorski reševalec Matjaž Ravnikar obiskali dva otroška vrtca in šolo.
20. 4. 2014, Zbudil se je iz kome in se takoj zahvalil reševalcem
  Izlet na Veliko planino se je za Roberta Jerina končal s hudim padcem.
Gorski reševalci z zdravnikom so bili k sreči v bližini, namenjeni na tečaj.

Poobjava Slovenske novice, Dan v novicah, sobota; 19. 4. 2014 (Boštjan Fon):
Življenje brez dotika koščka nebes tik nad gorami, brez teh prehojenih korakov navkreber, je tako pusto, kot da bi šli na popotovanje z vlakom, ki brez lokomotive stoji na železniški postaji. Robert Jerin, 41-letnik iz Kamnika, je vsake toliko pognal korake gor proti Veliki planini, najraje skupaj s prijateljem Rokom Kregarjem, ki ima na Gojški planini hiško. Popoldne dva tedna nazaj je bilo, ko sta nekaj pred peto popoldne Robert in Rok šla navkreber.
20. 4. 2014, Velika planina vabi ...
  ... v vsej svoji lepoti. Medtem, ko se je na vzhodni strani Planina odela v vijoličaste preproge žafranov, na zahodu prevladujeta resje in telohi. Zeleni rob je znova dobil elektriko, počasi se vrača življenje. Junija pridejo še krave.
20. 4. 2014, Mala kepica - zlata prinašalka Kala
  Matjaž Šerkezi: Skoraj leto dni je že od tega, ko je naš reševalec Matjaž Ravnikar izgubil reševalno psičko Brino. Danes pa sem prejel veselo novico, da se je le odločil, tudi na spodbudo prijateljev reševalcev, da se opugumi in usposobi novega reševalnega psa.

Objavljamo nekaj fotografij male kepice, zlate prinašalke Kali.
7. 4. 2014, Tečaj varne hoje v gore v zimskih razmerah
  V začetku februarja nam je zagodlo vreme, termine vseh naslednjih koncev tedna pa smo imeli zasedene, zato smo tečaj izvedli šele pretekli vikend. Kljub temu, da se zima poslavlja, se ga je udeležilo enajst tečajnikov od tega štirje člani Turno smučarskega odseka PD Kamnik.
4. 4. 2014, Zdrs na poti proti Veliki planini
  URSZR: Danes 4. 4. 2014 ob 16.38 je na poti od Kranjskega raka proti Veliki planini, občina Kamnik, padel pohodnik in se pri tem hudo poškodoval. Posredovali so reševalci GRS Kamnik in reševalci NMP Kamnik, ki so oskrbeli poškodovanca, policijski helikopter pa ga je prepeljal v UKC Ljubljana.
3. 4. 2014, Fotografije in zahvala padalca reševanega z drevesa pod Kamniškim vrhom
  Spoštovani reševalci. Sedaj, ko sem že nekaj časa varno prizemljen in se mi kolena več ne tresejo ter možgani ponovno normalno funkcionirajo, bi se Vam rad še enkrat iskreno zahvalil za požrtvovalno, hitro, predvsem pa varno prvoaprilsko reševanje iz drevesa ...

1. 4. 2014, Zasilni pristanek jadralnega padalca
  URSZR: Ob 12.06 je v naselju Klemenčevo, občina Kamnik, padalec zasilno pristal na večji smreki. Posredovali so pripadniki GRS Kamnik, ki so z vrvno tehniko pomagali nepoškodovanemu padalcu sestop iz drevesa.
1. 4. 2014, Reševalci na intervencijo po stopnicah
  Dnevnik.si: Gorska reševalna služba Kamnik je edino slovensko društvo, ki kljub skoraj stoletni tradiciji in veliki obremenjenosti nima primernih društvenih prostorov. Z nedavno ustanovljenim namenskim proračunskim skladom naj bi problem neustreznih prostorov rešili.
1. 4. 2014, Razpis za Tečaj varne hoje v gore v zimskih razmerah 2014
  Društvo gorska reševalna služba Kamnik organizira Tečaj varne hoje v gore v zimskih razmerah, ki bo potekal 4. in 5. aprila 2014 na Veliki planini.

Zbor udeležencev bo v petek, 4. 4. 2014, ob 17. uri v Domžalskem domu na Mali planini. Zaradi omejenih možnosti nastanitve, se tečaja lahko udeleži največ štirideset (40) oseb.

15. 3. 2014, Ponovno odprti poti od Kamniške Bistrice na Kamniško in Kokrško sedlo
  Kamniški markacisti so 13.3.2014 zaključili čiščenje poti zaradi požledi na obeh poteh proti Kamniškem in Kokrškem sedlu.
14. 3. 2014, Društvo GRS Kamnik zaključilo z rednim občnim zborom
  V prostorih galerije Veronika v Kamniku je danes potekal redni občni zbor Društva GRS Kamnik. Poleg rednega dela, potrditve finančnega in delovnega poročila za leto 2013 in finančnega in delovnega plana za leto 2014 so člani sprejeli spremembe Statuta društva in novi pravilnik o delovanju in odločanju disciplinske komisije.

Dodana poročilo za leto 2013 in statistika reševanja. 
13. 3. 2014, Tradicionalni spust izpod Raduhe
  Alpinistični klub Črna Koroškem in Gorska reševalna služba Koroške prirejata ZA ALPINISTE, GORSKE REŠEVALCE, IN TURNE SMUČARJE tradicionalni Spust izpod Raduhe, ki bo v soboto, 29. marca 2014 ob 14 uri v Grohotu pod Raduho.

Tekmuje naveza dveh tekmovalcev. Takoj po startu se spustita po vrvi čez skalni skok, si pritrdita smuči, se navežeta na vrv in v navezi smučata po označeni progi do cilja. Tekmuje se v dveh kategorijah: moška in ženska naveza ...
12. 3. 2014, Igor Potočnik prejel zaupanje za še en štiriletni mandat
  Redna letna volilna skupščina Gorske reševalne zveze Slovenije se je odvijala v Učnem centru URSZR na Igu, otvorila pa se je z nekaj pozdravnimi govori gostov, med katerimi je Bojan Rotovnik, predsednik Planinske zveze Slovenije med drugim podal povabilo gorskim reševalcem, naj se v ohlapnih okvirih znova pridružijo PZS.

Mandat podpredsednika je poleg Slavca Rožiča (GRS Tržič) dobil tudi naš član Franc Miš (GRS Kamnik). 
10. 3. 2014, Predstavitev Društva GRS Kamnik v vrtcu Tinkara
  V četrtek 21. 2. 2014 sem v vrtcu Tinkara predstavil delo DGRS Kamnik. Otrokom sem predstavil gorniško opremo in razložil kako se jo uporablja.
28. 2. 2014, Srečanje Alpe - Adria na tečaju Avstrijske - Koroške gorske reševalne službe za lavinske pse v Innerkremsu
  Po uspešno izvedenih izpitih na Krvavcu smo se v nedeljo 16. 2. 2014 trije vodniki v zasedbi Gregor Brajnik, vodja (GRS Radovljica), Rajko Kos (GRS Koroške) in Marko Petek (GRS Kamnik) odpravili na srečanje Alpe Adria v avstrijski Innerkrems. Tu imajo gorski reševalci in vodniki psov avstrijske Koroške svoje poligone za trening iskanja zasutih v snežnem plazu.
22. 2. 2014, Vabilo na javno vodstvo po razstavi
  Po razstavi bo vodil zdravnik, alpinist in gorski reševalec France Malešič.
19. 2. 2014, Opozorilo za plazovni žolni Arva in Pieps
  S strani IKAR-CISA smo prejeli obvestilo o napaki plazovnih žoln modela Arva (Evolution +, Evo 3, 3 Axes in Evo 3+) in Pieps (DSP Sport in DSP Pro).
16. 2. 2014, Izpiti za vodnike reševalnih psov na Krvavcu
  Tehnično izvedbo in logistično organizacijo je prevzelo DGRS Kamnik. Zaradi ujme in stanja snežne odeje smo prvotno lokacijo (Kamniška Bistrica) opustili in izvedli izpit na Krvavcu, na zahodnem pobočju pod Zvohom. Znanje sta ocenjevala inštruktorja VRP Roman Tkavc (GRS Maribor) in Grega Brajnik (GRS Radovljica).
14. 2. 2014, V gorah je 3. stopnja nevarnosti proženja snežnih plazov
  Glede na snežne padavine v zadnjih dneh GRZS vse obiskovalce gora opozarja, da je splošna nevarnost snežnih plazov 3. stopnje (znatna), lokalno tudi 4. stopnje.

Nasveti za varnejše gibanje v gorah v zimskih razmerah
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2017