Sidrišče
Prihaja pomoč, foto: Vladimir Habjan
Nad meglo, foto: Vladimir Habjan
Iskanje
NOVICE    

Prikazano: 61 - 80 od 802 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
11. 5. 2020, Zapustil nas je Tone Škarja (1937-2020)
  Člani DGRS Kamnik sporočamo žalostno novico, da se je danes, 11. maja 2020, za vedno poslovil član in bivši načelnik DGRS Kamnik Tone Škarja.

Njegove iskrive misli predstavljamo v intervjuju za Planinski vestnik leta 2017 ob njegovi osemdesetletnici ...
20. 4. 2020, Priporočila PZS v času sproščanja ukrepov zaradi epidemije koronavirusa
  Priporočila Planinske zveze Slovenije za hojo po planinskih poteh, zavarovanih plezalnih poteh, turno kolesarjenje, turno smučanje, alpinizem, športno plezanje v plezališčih in na balvanih ter ostale dejavnosti v gorskem svetu v času postopnega sproščanja ukrepov zaradi epidemije koronavirusa. Priporočila veljajo od 20. aprila 2020 in do spremembe oz. preklica.
10. 4. 2020, Zdrs planinca pod Kokrskim sedlom
 
Gorski reševalci smo danes izpod Kokrškega sedla pripeljali posmrtne ostanke preminulega planinca, čigar identiteta zaenkrat še ni znana.
POZOR! V hribih so še vedno zimske razmere.
23. 3. 2020, Poziv k začasnemu zaprtju naravnih plezališč
  Zaradi epidemije novega koronavirusa pozivamo planinska društva, odseke in druge skrbnike naravnih plezališč, da jih do nadaljnjega zaprejo, obiskovalce pa k doslednemu upoštevanju ukrepov, saj lahko le z odgovornim ravnanjem pripomoremo z zajezitvi širjenja epidemije in zmanjšamo tveganje za nesreče.
16. 3. 2020, GRZS poziva državljane k odgovornemu izbiranju ciljev gibanja na svežem zraku
  Gorska reševalna zveza Slovenija v času epidemije odsvetuje aktivnosti v hribih, posebej v visokogorju, kjer je večja možnost poškodb, saj so razmere v gorah še vedno zelo zahtevne in nevarne.
15. 3. 2020, NUJNO obvestilo - Priporočila za člane KA PZS v zvezi s COVID-19
  Zaradi izbruha epidemije COVID-19 po svetu in v Sloveniji, KA PZS zato poziva alpinistične odseke ter alpinistične klube, da do nadaljnjega upoštevajo in se držijo naslednjih priporočil KA PZS
14. 3. 2020, Bodimo koristni, ne pa le kritiki družbe, medtem ko jamramo, da je zmanjkalo kvasa
  Matjaž Šerkezi: To smo zapisali, ker bodo tudi naše kapacitete na mejah in ker si v teh trenutkih še najmanj želimo dodatnih posredovanj. Kar 20 % vseh nesreč v gorah, pri katerih posreduje GRS Kamnik je na Veliki planini. Včeraj zvečer sva s predsednikom Srečem Podbevškom bila na vezi s kolegi gorskimi reševalci iz Italije, kjer so razmere bistveno hujše kot pri nas. Zaprli so celo nekatere doline za obiskovalce in sile usmerili v pomoč v dolini. 

Ustavimo se vsi skupaj, zadihajmo in bodimo koristni in ne samo kritiki družbe, posameznih ljudi, ki se trudijo za vse nas, premislimo, kje so naše meje in stopimo štiri korake nazaj. Sedaj ni čas za dokazovanje in osebne rekorde.

Pamet v glavo in ostanite zdravi.

20. 2. 2020, Mesec dobrodelnosti ŠKK
  Študentski klub Kamnik že 8. leto zapored organizira dobrodelne dogodke, s katerimi zbirajo sredstva in jih namenjajo tistim, ki jih potrebujejo.
10. 1. 2020, Tone Škarja častni član PZS
 
Planinska zveza Slovenije (PZS) vsako leto z najvišjimi priznanji izrazi spoštovanje prejemnikom za njihovo dolgoletno neutrudno in predano prostovoljno delo v planinstvu.
22. 12. 2019, Lahko nam pomagate, bomo zelo veseli!
  Društvo GRS Kamnik, tako kot drugi v GRZS, prostovoljno in brezplačno rešujemo izgubljene, zaplezane in poškodovane ljubitelje in obiskovalce odmaknjenih delov narave. Če nas podpirate, imate ta teden še možnost, da nam namenite del dohodnine. To vas ne stane nič, za nas pa bo to velik prispevek ...
7. 12. 2019, Zbiranje donacij za prostore - likovna dela 2. del
  V preddverju Doma kulture Kamnik je bila meseca novembra na ogled razstava z naslovom Podobe na paleti – odziv na klic: živeti!, ki so jo pripravili kamniški likovniki in gorski reševalci v podporo Društvu Gorske reševalne službe Kamnik. Gre za prodajno razstavo likovnih del, celotni izkupiček le-te pa bo namenjen kamniškemu društvu GRS...
7. 12. 2019, Zbiranje donacij za prostore - likovna dela 1. del
  V preddverju Doma kulture Kamnik je bila meseca novembra na ogled razstava z naslovom Podobe na paleti – odziv na klic: živeti!, ki so jo pripravili kamniški likovniki in gorski reševalci v podporo Društvu Gorske reševalne službe Kamnik.

Gre za prodajno razstavo likovnih del, celotni izkupiček le-te pa bo namenjen kamniškemu društvu GRS..
3. 12. 2019, Razpis za Tečaj varnejše hoje v gore v zimskih razmerah
  Društvo gorska reševalna služba Kamnik, organizira Tečaj varnejše hoje v gore v zimskih razmerah, ki bo potekal 17. in 18. januarja 2020 na Mali planini.

Tečaj je primeren tako za popolne začetnike, kot tudi za izkušene, ki bi radi ponovili in obnovili svoje znanje.

Zbor udeležencev bo v petek, 18. 1. 2019, ob 17. uri v Domžalskem domu na Mali planini.
Zaradi omejenih možnosti nastanitve, se tečaja lahko udeleži največ petindvajset (25) oseb.
Prenočišče in prehrana bosta zagotovljena v Domžalskem domu na Mali planini.

24. 10. 2019, Vabljeni k ogledu in nakupu likovnih del
  V Kulturnem domu Kamnik bo do 22. novembra na ogled preko dvajset doniranih del likovnih ustvarijalcev. Slike lahko kupite, kupnina pa bo namenjena izgradnji novih prostorov.
21. 10. 2019, Razstave likovnih del v podporo GRS Kamnik ŽIVETI!
  Spoštovani,
vljudno Vas vabimo na javno predstavitev dobrodelne akcije likovnih ustvarjalcev "PODOBE NA PALETI - ODZIV NA KLIC: ŽIVETI!"

Odprtje z začetkom PRODAJNE RAZSTAVE LIKOVNIH DEL V PODPORO GRS KAMNIK bo v sredo, 23. oktobra 2019, ob 18. uri v Galeriji Doma kulture Kamnik.

Veseli bomo Vaše navzočnosti, dobrodošli!

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo GRS5 na številko 1919 in prispevali boste 5 € za gradnjo novih prostorov GRS Kamnik.
17. 8. 2019, Še ena Google intervencija
  Včeraj smo ponovno iskali in reševali dva zaplezana turista pod Veliko planino, kot že nekajkrat letos.
23. 7. 2019, Marjana Hostnik
  Da, tudi gorske reševalke so med nami in ponosni smo nanje....
4. 7. 2019, Varneje v gore poleti | nova zgibanka z napotki v slovenščini in angleščini
  Slovenski alpski svet je zahteven in zahteva odlično pripravljenega posameznika z izkušnjami in znanjem uporabe opreme. Da bo vaš korak varnejši, da bo z vami v gorah primerna oprema, da se boste znašli na planinskih poteh ali v primeru nesreče v gorah, je Planinska zveza Slovenije v sodelovanju z Gorsko reševalno zvezo Slovenije pripravila dvojezično zgibanko z napotki za varnejši obisk gora poleti.
4. 7. 2019, Nočno reševanje francoskih planincev
  Ko se pošten zemljan že pripravlja k zasluženemu počitku,  prileti SMS...
23. 6. 2019, Urejanje prostorov
  Od junija do septembra med vikendi in prazniki GRS Kamnik izvaja aktivno dežurstvo.   
 

Iskanje med novicami


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 

Najbolj brane novice

Sorodne organizacije 

Gorska reševalna zveza Slovenije
Planinska zveza Slovenije
© Društvo GRS Kamnik, 2024